• Dimmy Olijerhoek

laatste woning De oevers verkocht

ROELOFARENDSVEEN Maandag 4 december is het koopcontract getekend voor de allerlaatste koopwoning van De Oevers. De niets vermoedende kopers, Leon van Klink en Yvonne Pecht uit Oude Wetering, werden door makelaar Arie van der Meer en wooncoördinator Heembouw Daniëlle de Haan, verrast met taart en champagne.

de Haan: "Dit is een heel mooi moment. Natuurlijk in de eerste plaats voor Leon en Yvonne, die een fraaie woning hebben gekocht, maar ook voor ons als Heembouw. In juli 2013 is de eerste woning van De Oevers verkocht, en nu, ruim 4 jaar later zetten we de handtekening voor de laatste koopwoning. Hiermee zijn er in totaal 242 woningen en 9 kavels verkocht en is er inmiddels een hele woonwijk gerealiseerd."

STOCKPAERT De woning die nu is verkocht, is de laatste van drie woningen van het type Stockpaert, die nauwelijks een maand geleden in verkoop zijn gegaan. De Haan: "Deze woningen komen bij de entree naar de nieuwe woonwijk, aan het Noordeinde. Het is een ruime woning met een gebruiksoppervlakte van 130 m2 (inclusief uitbouw) en dankt zijn naam aan de gelijknamige middelgrote open zeilboot. Door zijn breedte van maar liefst zes meter biedt deze woning volop ruimte voor variatie."

Variatie is ook het kernwoord dat past bij De Oevers. De verschillende woningtypen en de vele keuze mogelijkheden die de kopers geboden is, hebben een aantrekkelijke woonwijk gecreëerd waar geen woning hetzelfde is.

VOMAR Plan De Oevers is een project van Heembouw Ontwikkeling en Hoorne Vastgoed. Uiteindelijk worden hier circa 300 woningen ontwikkeld en wordt het bestaande winkelgebied uitgebreid. Binnen de uitbreiding van het winkelgebied zal de Vomar Voordeelmarkt een nieuwe vestiging openen van 1.600 m² bvo.

Op de foto van links naar rechts: Leon van Klink, Arie van der Meer, Daniëlle de Haan en Yvonne Pecht.