PRO kiest lijsttrekker

KAAG EN BRAASSEM Ruud van der Star is al enkele maanden fractievoorzitter van PRO Kaag en Braassem, maar donderdag 25 januari kozen de leden hem ook als lijsttrekker voor de verkiezingen van 21 maart.

Blijkbaar kwam dit voor Van der Star onverwacht. Hij zegt ,,verrast te zijn dat hij de hoogste notering op de lijst heeft gekregen.Ik heb aangegeven dat ik een hoge plek op de lijst ambieer, maar dat ik ook bereid ben om de partij vanaf de achtergrond te ondersteunen. Dat ik nu lijsttrekker mag zijn en de kandidaatstellingscommissie mijn energie voor de club waardeert, is een eer."

Ook bepaalden de PRO-leden de volledige kandidatenlijst, waar 29 namen op staan. De tweede en derde plek worden respectievelijk ingenomen door Laura van Klink (Oude Wetering) en Sandra de Wagenaar (Leimuiden). Lijstduwer is huidig wethouder Floris Schoonderwoerd. Van der Star noemt zich geen lijsttrekker, maar 'fractieregisseur'. ,,Ik wil directere vormen van democratie, zonder avond aan avond in het gemeentehuis te zitten.''