• Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen

    Joep Derksen

Politiek campagnenieuws Kaag en Braassem

TRAKTATIES VANWEGE BEATRIX Alle besturen van de Oranjeverenigingen in Kaag en Braassem worden op woensdag 31 januari getrakteerd op 80 oranje Tompouces. Deze campagne-actie houdt het CDA, ter ere van de 80ste verjaardag van prinses Beatrix. Met het uitdelen van deze lekkernijen wil de partij haar waardering uitspreken voor de inzet en het enthousiasme van de Oranjeliefhebbers. De Oranjeverenigingen van Kaag, Roelofarendsveen en Leimuiden hebben aangegeven de Tompouces te waarderen.

 

'GOED VOOR ELKAAR BOKAAL' De politieke partij PRO Kaag en Braassem stelt een nieuwe prijs in; de 'Goed voor elkaar bokaal'. Het eerbetoon is bedoeld voor mensen, die zich met hun kennis, kracht en energie inzetten voor anderen in de samenleving. Leden van PRO mogen inwoners, waarvan zij denken, dat die recht hebben op deze prijs, tot woensdag 7 februari voordragen. De winnaar krijgt een prachtig certificaat, een bos bloemen, een cheque van 500 euro en de allereerste 'Goed voor elkaar bokaal'. De prijsuitreiking vind enkele weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart plaats. Het is de bedoeling, dat deze bokaal voortaan jaarlijks wordt uitgereikt, zo laat lijsttrekker Ruud van der Star weten.

 

VROUWEN ZIJN DE BAAS Vrouwen domineren de top van de verkiezingenlijst van Samen Voor Kaag en Braassem (SVKB). Op de eerste vijf plekken staat maar één man. De lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt aangevoerd door Petra van der Wereld. Daarna komt Fred Zoetendaal. De plaatsen 3 tot en met 5 worden ingevuld door Kelly Straver,  Hilde Bax en de van de politieke beweging Liberaal Kaag en Braassem overstappende Sandra van Emmerik. De top 7 bestaat uit mensen die al vele jaren in de politiek bezig zijn. De eerste 'nieuwe' binnenkomer is Niels van Capel; hij staat op de achtste plek. SVKB heeft maar liefst vier lijstduwers. Helemaal onderaan staat Ben Beukenholdt, eveneens voorzitter van de Dorpsraad Woubrugge.

 

ALLE NIEUWBOUW GASLOOS Als het aan D66-lijsttrekker Nick van Egmond ligt, wordt alle toekomstige nieuwbouw in deze gemeente gasloos aangelegd. Hij reageert hiermee op een amendement in de Tweede Kamer, waarbij wordt opgeroepen tot gasloze nieuwbouw. Nu is er nog een aansluitplicht voor iedere huiseigenaar die om gas vraagt. Maar die aansluitplicht moet verdwijnen; zo kan het gasloos wonen gestimuleerd worden. Van Egmond: ,,Gasloos! Daar is volgens mij brede steun voor in de raad, zeker van D66.''