• De Diamantvink
  • De Diamantvink
  • De Diamantvink

Rayon tentoonstelling bij De Diamantvink

OUDE WETERING Voor de vogelliefhebbers van vogelvereniging De Diamantvink en hun collega's uit het rayon Leiden is het weer tijd voor de jaarlijkse tentoonstelling. Deze week zullen zo'n 570 siervogels van allerlei pluimage worden ingekooid, gekeurd en geshowd in de clubgebouwen van P.V. de Witkop en V.V. De Diamantvink aan de Weteringlaan.

Kanaries, Europese cultuurvogels, Afrikaanse en Australische prachtvinken en grote en kleine Parkieten zijn er te zien. De vogels zullen door erkende keurmeesters worden beoordeeld op conditie, formaat, kleur en bevedering, en in de verschillende groepen worden dan de winnaars aangewezen.

COR JANSEN BOKAAL Omdat De Diamantvink de komende 3 jaar ook de tentoonstelling voor het Rayon Leiden en omstreken organiseert, nemen er ook leden van verenigingen uit dit Rayon deel en wordt er ook gestreden om een verenigingsprijs, de Cor Jansen Bokaal, voor de vereniging met de meeste punten in het totaalklassement.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 9 november om 20.00 uur, en is daarna nog geopend op zaterdag 10 november (10.00 tot 21.00 uur ) en zondag 11 november ( 10.00 tot 16.30 uur ). De entree is gratis.  

VOGELBEURS EN BINGO Als nevenactiviteit tijdens deze tentoonstelling houdt de vereniging een vogelbeurs op zaterdag 10 november van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen hier vogels en vogelbenodigdheden kopen. Ook is er op dezelfde dag nog een bingo-avond met prijzen die voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor niet-leden van de club. Er zullen drie ronden bingo worden gespeeld. Aanvang van deze bingoavond is 21.00 uur.