• Eigen foto

Voetbalklassieker terug op de kaart

LANGERAAR De laatste keer dat RKSV Altior en RKSV DOSR elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2009-2010. De teams speelden vierde klasse en de Veenders wisten de Langeraarders tweemaal te verslaan met 2-0.

Maar na negen jaar wachten is het zondag 25 november om 14.00 uur weer tijd voor 'De Klassieker', ditmaal in de tweede klasse. DOSR draait er al een paar seizoenen in mee en Altior wist vorig seizoen te promoveren door het kampioenschap in de derde klasse. Veel streekgenoten kijken reikhalzend uit naar deze derby.

In vroeger tijden bestond er een gezonde rivaliteit tussen Langeraar en Roelofarendsveen, dorpen die allebei wel van organiseren en een feestje houden. Zij bezochten elkaars voetbalwedstrijden en kermissen wat leidde tot verkeringen en een fiks aantal huwelijken. Ook op zakelijk gebied was er zowel concurrentie als samenwerking op het gebied van de groenteteelt, het veilen van producten en het verwerken ervan in de conservenfabrieken.

Na afloop van de streekderby zal de dj de sfeer in de kantine verder verhogen en blijft de deur langer open. De klassieker wordt in ere hersteld en feestelijk ingeluid.