• De bus van ASC arriveert bij ROAC. De scheidsrechter kwam echter niet opdagen en de wedstrijd ging niet door.

    Iris Versteeg Irisfotografie@live.nl

Voetbal onder de loep: Eerste punt voor WVC (za)

KAAG EN BRAASSEM Voor zes ploegen stond afgelopen weekeinde een inhaalwedstrijd op het programma. Uiteindelijk kwamen maar drie ploegen in actie, omdat de wedstrijden van ROAC, WVC (zo) en MMO om diverse redenen werden afgelast.

Richard Bakker

Bij eerstgenoemde kwam de scheidsrechter niet opdagen en werd er geen vervanger gevonden. Bij WVC en MMO waren de koude weersomstandigheden spelbreker. DOSR speelde wel, maar ging onderuit bij koploper DSOV. Een niveau lager maakte Kickers'69 geen kans bij DIOS. De beste prestatie kwam op naam van de zaterdagtak van WVC. De ploeg pakte haar eerste punt van 2018 door een 2-0 achterstand weg te werken.

DOSR Deze ploeg net te kort tegen koploper DSOV. DOSR startte goed aan de wedstrijd. Na vijftien minuten kwam de ploeg op een 0-1 voorsprong, waarbij Mauro Wesselman het eindstation was van een fraaie aanval. Na de treffer kwam DOSR onder druk te staan, maar gaf het geen grote kansen weg. Het tegendoelpunt viel vlak voor rust. In het eerste gedeelte van de tweede helft hield DOSR prima stand, maar wist het zelf ook niet veel te creëren. Twintig minuten voor tijd capituleerde de formatie van Thomas Duivenvoorden alsnog. In de slotfase besliste DSOV het duel definitief door de 3-1 te scoren uit een penalty.

Kickers'69 Voor Kickers'69 was de wedstrijd bij DIOS er één om snel te vergeten. De ploeg verloor daar kansloos met 4-0. In de eerste helft werd Kickers'69 op alle vlakken afgetroefd en werd de ploeg nog gespaard met een 2-0 ruststand. De hoop op een comeback was al snel vervlogen nadat DIOS vroeg in de tweede helft een penalty benutte. Uiteindelijk maakte de thuisploeg de 4-0.

WVC (za) WVC speelde zaterdag het restant van de thuiswedstrijd tegen Roodenburg. Een aantal weken geleden werd deze wedstrijd gestaakt, nadat een speler van de bezoekers met een blessure aan het hoofd afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis.

De destijds opgelopen achterstand van 0-2 bleef gehandhaafd. WVC wist tweemaal tot scoren te komen. Eindstand 2-2.