• De keeper van Kickers heeft de bal.

    Iris Versteeg
  • Kickers tegen FC Aalsmeer.

    Iris Versteeg

Voetbal onder de loep

KAAG EN BRAASSEM Net als de week ervoor stond er afgelopen weekend een inhaalprogramma op planning. Het waren opnieuw WVC (zo), Kickers'69 en MMO die in actie kwamen. Daarnaast moest ook ROAC in actie komen.

Richard Bakker

Voor WVC (zo) en MMO verliep het positief. Respectievelijk werd er gewonnen en definitief veilig gespeeld. Kickers'69 verloor in een spannende wedstrijd van Aalsmeer, terwijl ROAC weinig kans maakte en een flinke nederlaag leed. In alle competities lopen de ploegen weer gelijk qua gespeelde wedstrijden. Het restant van de competitie bevat nu nog drie wedstrijden.

ROAC Voor ROAC zit het seizoen er al enige tijd op als het gaat om het spelen voor de prijzen. De ploeg kon enige tijd volgen bij de ploegen in de subtop en kwam ook erg ver in het bekertoernooi, maar inmiddels is het op beide fronten uitgeschakeld. Dat ROAC nergens meer op speelt, was te zien in de wedstrijd tegen TAC'90, een ploeg die nog een klein kansje maakt op de derde periodetitel. De ploeg uit Den Haag was heer en meester en won dan ook terecht met 1-4 in Rijpwetering. Voor ROAC was spits Dick Heemskerk trefzeker en redde de spreekwoordelijke eer.

WVC (zo) Na de nederlaag vorige week tegen Nicolaas Boys, heeft WVC zich in de tweede inhaalwedstrijd op rij goed hersteld. De ploeg won nipt met 1-0 van degradatiekandidaat ASC. Op papier was het een thuiswedstrijd voor WVC, maar de wedstrijd werd in Oegstgeest gespeeld. Op een erg slecht veld, konden beide ploegen totaal niet imponeren. Het was van beide kanten niet goed en uiteindelijk bleek de 'thuisploeg' de gelukkigste. Vlak voor rust was het Arne van Klink die, geheel passend bij de wedstrijd, de bal in het doel struikelde. WVC blijft op de achtste plek staan, met uitzicht op hoogstens de vijfde positie. Een prijs in de vorm van een (vervangende) periodetitel zit er niet meer in.

Kickers'69 Na een goede reeks met acht punten uit de laatste vier wedstrijden, lijkt Kickers'69 zich in het laatste seizoen op de zondag direct veilig te gaan spelen. Een overwinning afgelopen weekend op Aalsmeer had er voor gezorgd dat het gat met de nacompetitieplekken zes punten zou worden. Zo ver kwam het helaas niet voor de Leimuidenaren. Op eigen veld ging Kickers'69 met 1-2 onderuit tegen de middenmoter. De ploeg van Erwin van der Zee begon wel goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong via Pascal Broers. Kickers'69 wist de voorsprong vervolgens niet vast te houden. Uiteindelijk maakte Kickers'69 nog wel aanspraak op een gelijkspel, maar het zat niet mee in de slotfase. De voorsprong is nu drie punten op Warmunda en ASC. Eén van die drie ploegen zal de nacompetitie in gaan.

MMO Theoretisch was MMO al behouden voor de vierde klasse, maar afgelopen zondag wist de ploeg van Pascal Verschoor zich 100% zeker veilig te spelen. In de thuiswedstrijd tegen Onze Gezellen volstond een 2-2 gelijkspel. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar was het Onze Gezellen dat als enige doeltreffend was. Na de 0-1 ruststand kwam MMO sterk terug. De ploeg wist de achterstand om te zetten in een voorsprong. Eerst was Tom Disseldorp trefzeker en later zorgde Jelle van Tol dat de Hoogmadese supporters opnieuw mochten juichen. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Onze Gezellen, dat voor een 2-2 eindstand zorgde via een fraaie treffer van afstand.