• Gelijkspel DOSR - RKDEO

    Robert Joore
  • Woubrugge tegen Sportief op voorsprong.

    Robert Joore

Voetbal onder de loep

KAAG EN BRAASSEM Het ging afgelopen weekend crescendo voor de eerste elftallen van de voetbalclubs uit Kaag en Braasem. Het enige smetje op de goede resultaten was de 3-1 nederlaag van ROAC bij Pancratius. In dezelfde competitie pakte DOSR een punt tegen titelkandidaat RKDEO.

Richard Bakker

Een niveau er onder waren er winstpartijen voor WVC en Kickers'69. Laatstgenoemde wist hoogvlieger Nicolaas Boys pootje te lichten.

In de vierde klasse hield MMO, net als DOSR, een titelkandidaat op een gelijkspel. Op zaterdag won Woubrugge voor het eerst sinds lange tijd weer eens en speelde het in vorm zijnde WVC gelijk tegen Haagse Hout.

DOSR Voor de derde keer op rij heeft DOSR een gelijkspel uit het vuur gesleept. Ditmaal werd RKDEO op 0-0 gehouden, een uitslag waar de ploeg van Thomas Duivenvoorden na afloop niet ontevreden over hoefde te zijn. "Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel wel terecht. De grootste kans was vlak voor tijd voor Dave Fennes, maar hij kopte op de paal. Voor de rest kregen beide ploegen nog wat kleine kansen", vatte aanvaller Julian Dobbe na afloop het wedstrijdverloop kort samen.

ROAC Voor ROAC lijkt er, met nog vijf wedstrijden te gaan, niets meer op het spel te staan dit seizoen. De ploeg heeft inmiddels een ruime voorsprong op de onderste drie plaatsen en aan de andere kant zijn de kansen op een (vervangende) periodetitel ook nihil geworden. In Hoofddorp was Pancratius afgelopen zondag met 3-1 te sterk voor de Rippers. Na een 1-0 achterstand zorgde invaller Joost van den Bosch met zijn eerste balcontact nog voor de gelijkmaker. Vrij snel na deze treffer pakte de thuisploeg opnieuw een voorsprong, welke in blessuretijd werd uitgebreid. Komende zondag staat in Rijpwetering de kraker tussen ROAC en DOSR op het programma.

WVC (zo) Tegen degradatiekandidaat Bernardus heeft WVC weer eens een overwinning geboekt, nadat het drie nederlagen op rij had geleden. In Hazerswoude-Rijndijk werd eenvoudig met 0-3 gewonnen. In de eerste helft kwam het enige doelpunt op naam van Sjors Klein. Dezelfde Klein zorgde na de thee voor een verdubbeling van de score. Het slotakkoord werd verzorgd door Mohammed Sawas.

Kickers'69 Een mooie opsteker voor Kickers'69 afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Nicolaas Boys. De ploeg uit Leimuiden verraste en won met 2-3. Kickers'69 kwam op voorsprong via een doelpunt van Billy de Graaf. Het was de enige treffer in de eerste helft en vooral na rust viel er veel te beleven in Nieuwveen. Nadat Pascal Broers Kickers'69 op 0-2 had gezet, lukte het Nicolaas Boys om in korte tijd terug te komen in de wedstrijd. Binnen de kortste keren scoorde de thuisploeg twee keer. Uiteindelijk kwam Kickers'69 toch als winnaar uit de bus. Matchwinner werd Jeroen Straathof.

MMO Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen NFC had MMO direct getekend voor een 0-0 gelijkspel. Achteraf was er toch niet bepaald een glimlach op de gezichten van de MMO'ers te zien. De ploeg had namelijk via middenvelder Danny Hogenboom twee 100% kansen gekregen om de wedstrijd in winst om te zetten. Hogenboom faalde echter tot tweemaal toe oog in oog met de goalie van NFC. De Hoogmadenaren speelden ook nog eens een klein half uur met een man meer, maar wisten ook van die situatie niet te profiteren.

Woubrugge Na vijf wedstrijden zonder zege, heeft Woubrugge afgelopen zaterdag weer eens weten te winnen. Op eigen veld werd Sportief, uit Woerdens Verlaat, met 3-1 verslagen. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong via een doelpunt van Shijie Hu. Thom Buntsma verdubbelde in het tweede bedrijf de score en de wedstrijd leek beslist. Sportief kwam echter terug tot 2-1, maar tien minuten voor tijd maakte Joris van der Hoorn aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op het scorebord te zetten.

WVC (za) Het gaat de zaterdagtak van WVC voor de wind in de laatste maanden. De ploeg haalden uit de laatste vijf wedstrijden maar liefst tien punten, terwijl in de dertien wedstrijden daarvoor maar vier punten gepakt werden. Afgelopen weekend pakte WVC opnieuw een punt door met 1-1 gelijk te spelen tegen middenmoter Haagse Hout. WVC begon slecht aan de wedstrijd en kwam al snel op achterstand. Haagse Hout wist de voorsprong vast te houden tot de 50e minuut. Toen was het Tristen Muller die namens de thuisploeg voor de gelijkmaker zorgde. In de resterende tijd kreeg WVC de beste kansen op de overwinning, maar de ploeg was niet doeltreffend genoeg.