• Iris Versteeg Irisfotografie@liv
  • Iris Versteeg

Voetbal onder de loep

DOSR, Kickers'69, WVC (zo) en Woubrugge mochten drie punten bijschrijven. Daar tegenover stonden de verliespartijen van ROAC, MMO en de zaterdagtak van WVC. De speelronde van afgelopen weekend was de laatste van de eerste periode, waarin geen enkele club uit Kaag en Braassem als eerste wist te eindigen.

Richard Bakker

DOSR Voor de vierde keer op rij won DOSR afgelopen weekend een competitiewedstrijd. De penaltyrijke thuiswedstrijd tegen Pancratius werd met 2-0 gewonnen. In de eerste helft kreeg DOSR de betere kansen, waarvan de beste na een half uur spelen. Nino Wesselman mocht aanleggen vanaf elf meter, maar de lange middenvelder miste. Na een 0-0 ruststand hanteerde de bezoekers uit Badhoevedorp voornamelijk de lange bal en probeerde DOSR het via de counter. Na een succesvolle uitval mocht DOSR opnieuw een penalty nemen, die deze keer wél werd verzilverd door Jeroen Disseldorp. Een kwartier voor tijd legde de scheidsrechter van dienst de bal wederom op de stip, waarna Sven van der Meer de eindstand op 2-0 bepaalde.

ROAC Na de bekeroverwinning op Zwammerdam ging de focus bij ROAC weer volledig op de competitie. Helaas voor de Rippers zorgde dit niet voor een zege. Op bezoek bij het Haagse VUC werd nipt met 2-1 verloren. In de eerste helft, waar beiden ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren, werd éénmaal gescoord door de thuisploeg. Na de rust voerde ROAC flink wat druk uit op de 'Pinguïns', zoals de bijnaam van VUC luidt. Toch was het de thuisploeg die de score wist te verdubbelen. ROAC legde zich niet neer bij een nederlaag. Nadat Dick Heemskerk een grote kans had gemist, was Martijn van Trigt even later wel trefzeker voor de bezoekers. Het bleef voor de ploeg van Hein Leliveld bij de aansluitingstreffer, waardoor de ploeg zijn derde nederlaag van het seizoen leed.

Kickers'69 Kickers'69 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door met 3-1 te winnen van SJZ. Hierdoor is de ploeg terecht gekomen op een keurige plek zesde plek op de ranglijst. De basis voor de overwinning op SJZ werd gelegd in de eerste helft. Daarin bereikte Kickers'69 een 2-0 voorsprong door doelpunten van Pascal Broers en Koen Bakker. Na de wisseling van helft was het Koen Bakker die opnieuw tot scoren kwam en daarmee de wedstrijd besliste. Twintig minuten voor tijd maakte SJZ nog een treffer, maar die bleek achteraf alleen voor de eer.

WVC (zo) Na twee nederlagen heeft WVC het zoet der overwinningen weer mogen proeven. Op bezoek bij Aalsmeer, dat vooraf maar één punt meer had dan WVC, won de fusieclub met 1-3. In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat WVC de wedstrijd winnend zou afsluiten. Aalsmeer kwam namelijk met 1-0 voor en even later miste Sander Gelmers een penalty voor de gelijkmaker. Het duurde vervolgens vijftien minuten in de tweede helft, voordat WVC alsnog orde op zaken stelde. Roy Weenink was de doelpuntenmaker. Nog geen vijf minuten later zette Weenink zijn ploeg zelfs op een voorsprong. Met hangen en wurgen bleef WVC vervolgens op de been, waarna Arne van Klink aan alle onzekerheid een einde maakte door de 1-3 te maken.

MMO Voor MMO stond zondag de zeer lastige uitwedstrijd bij Zwanenburg op het programma. De ploeg uit het gelijknamige dorp had tot dan toe alle wedstrijden gewonnen met in totaal een fraai doelsaldo van +20. Voor MMO bleek al snel dat er niets te halen viel en dat Zwanenburg verder kon werken aan her doelsaldo. Na negentig minuten voetbal stokte de teller uiteindelijk bij 6-0.

Woubrugge Door een overtuigende zege op bezoek bij Woerden, heeft Woubrugge weer aansluiting gevonden bij het linker rijtje. De ploeg van Koos Disseldorp won met 1-4. In de eerste helft nam Woubrugge het initiatief en beloonde dat met twee doelpunten. Emiel Buntsma opende de score, waarna Shijie Hu deze verdubbelde. Vlak na rust bracht Woerden de spanning terug door de aansluitingstreffer te maken. Dit bracht Woubrugge echter niet van zijn à propos. Sterker nog, de ploeg bracht de marge weer naar twee doelpunten via Harry Buntsma. Leon Hogenboom zorgde er uiteindelijk voor dat Woubrugge huiswaarts keerde met een 1-4 zege.

WVC (za) Na twee grote nederlagen (0-6 en 6-1) heeft WVC het Meerburg afgelopen weekend redelijk moeilijk weten te maken. De ploeg uit Oude Wetering verloor in eigen huis met 3-5 van de bezoekende withemden. Na enkele kansen voor Meerburg, nam WVC verrassend de leiding in de wedstrijd via een treffer van Tristen Muller. Toch kon WVC niet lang van de voorsprong genieten en nog voor rust liep Meerburg uit naar 1-3. De spanning in de wedstrijd werd vervolgens teruggebracht door Michael van der Zwet. Meerburg won uiteindelijk met 3-5.