• Iris Versteeg
  • Iris Versteeg Irisfotografie@liv

[Voetbal onder de loep

Langzamerhand naderen de eerste teams van de voetbalclubs uit Kaag en Braassem het einde van de eerste periode. Dit betekent dat de eerste prijzen verdeeld gaan worden. Voor wat betreft de regioploegen, lijkt alleen de zondagtak van WVC nog kans te maken op de eerste periodetitel na de winst van afgelopen weekend op van Nispen. Niet alleen WVC won, maar ook DOSR, Kickers'69 en Woubrugge wisten een driepunter te scoren. ROAC speelde gelijk bij promovendus KDO en MMO en WVC (za) verloren beide een uitwedstrijd.

ROACAan het bezoek bij het gepromoveerde KDO heeft ROAC één punt weten over te houden. Aanvoerder Freek Heemskerk was na afloop niet heel enthousiast over de gespeelde wedstrijd. "Het was een slechte wedstrijd op een nog slechter veld onder barre weersomstandigheden". De openingstreffer kwam op naam van Thijs van Seggelen. De spelmaker mikte een toegekende penalty raak. Lang wist ROAC de voorsprong was te houden, maar in blessuretijd kwam KDO alsnog op gelijke hoogte. Volgens Heemskerk was de late gelijkmaker gezien de verhoudingen wel terecht.

DOSR Na de matige seizoenstart, lijkt DOSR inmiddels de smaak te pakken te hebben. Nadat het vorige week al de eerste zege van het seizoen boekte op bezoek bij Laakkwartier, kwamen daar afgelopen zondag opnieuw drie punten bij door een thuiszege op Teylingen. Soms zijn er van die wedstrijden waarbij al snel duidelijk wordt dat de ploeg die als eerste scoort ook de wedstrijd wint. DOSR - Teylingen was zo'n wedstrijd. De ploegen waren nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar en lang prijkte de 0-0 stand op het scorebord. Uiteindelijk was Reno van Heiningen de gevierde man door tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd te maken. Door de zege is DOSR verdwenen uit de onderste regionen en nu terug te vinden op een keurige zesde plek.

Kickers'69 Kickers'69 heeft zijn plek in de middenmoot van de 3e klasse A weten te verstevigen door afgelopen weekend met 3-1 te winnen van RKDES. De ploeg uit Leimuiden had van te voren het strijdplan bedacht om RKDES aan de bal te laten en zelf wat meer op de counter te spelen. Echter had RKDES dezelfde gedachten, waardoor Kickers'69 in de eerste helft toch veelvuldig balbezit had en kansen kreeg. In het laatste kwartier van de eerste 45 minuten legde Kickers'69 dan ook de basis voor de overwinning. Koen Bakker was tweemaal trefzeker in die periode van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd weer spannend, na de 2-1 van de bezoekers. Uiteindelijk was het Pascal Broers die de drie punten veilig stelde door in de slotfase de beslissende 3-1 te maken.

WVC (zo) De zondagtak van WVC kent tot nu toe een prima start van het seizoen. Afgelopen weekend won de ploeg met 2-4 bij rode lantaarndrager van Nispen. De doelpunten vielen eerlijk verdeeld over beide helften. Na de 0-1 van spits Lars Daams kwam van Nispen terug tot 1-1. Vervolgens was het Luc Gies Broesterhuizen die de rood-blauwen vlak voor rust opnieuw op voorsprong zette. Na de thee stelde van Nispen wederom orde op zaken. Na de 2-2 kwam WVC voor een derde maal op voorsprong en ditmaal wist het de voorsprong vast te houden en zelfs uit te breiden. Roy Weenink was verantwoordelijk voor de vijfde treffer van de middag en Lars Daams verzorgde het slotakkoord.

MMO Na twee zeges op rij, heeft MMO zondag weer een wedstrijd verloren. Op bezoek bij het Haarlemse Onze Gezellen werd met 3-1 verloren. In de eerste helft kreeg MMO de beste kans, maar stond het aluminium succes in de weg. Aan de andere kant wist Onze Gezellen vlak voor rust wél te scoren. Na de thee mochten de Hoogmadenaren alsnog juichen, nadat Rowdy Looman zijn genomen corner in één keer zag binnenvliegen. Looman was later opnieuw trefzeker, maar toen in het verkeerde doel. De thuisploeg wist uiteindelijk het duel te beslissen door de 3-1 te scoren.

Woubrugge Vorig seizoen waren spectaculaire wedstrijden met veel doelpunten meer regel dan uitzondering voor Woubrugge. Dit seizoen viel het nog wat tegen, maar afgelopen zaterdag was het weer raak voor de toeschouwers van SPV'81 - Woubrugge. De bezoekers wonnen met 3-5 van de ploeg uit Polsbroek. Na de 0-1 van Harry Buntsma, kwam de gastheer via een penalty terug tot 1-1. Toch lukte het Woubrugge om met een voorsprong te gaan rusten. De ruststand van 1-3 werd bereikt via treffers van Thomas Osthoff en Emiel Buntsma. In het tweede bedrijf maakte Woubrugge aan alle onzekerheid een einde door de 1-4 en 1-5 te maken. Doelpuntenmakers waren Bob van der Geijn en opnieuw Osthoff. Het lukte Woubrugge niet om de marge van vier doelpunten vast te houden. In de slotfase kwam SPV'81 nog terug tot 3-5, maar de derde zege van het seizoen kwam voor Woubrugge niet meer in gevaar.

WVC (za) Waar WVC een goede voorbereiding kende met een zege op Oosterheem en een gelijkspel tegen Woubrugge in het bekertoernooi, wil het vooralsnog niet vlotten in de competitie. Na vier eerdere nederlagen, werd afgelopen weekend ook het vijfde duel verloren. Op bezoek bij titelkandidaat Alphia werd met grote cijfers verloren: 6-1. Na twee tegentreffers in de eerste helft, gloorde er weer hoop voor WVC door de aansluitingstreffer vlak voor rust van Stijn Rietbroek. Alle hoop was echter al snel vervlogen, want binnen tien minuten in de tweede helft was de stand alweer 4-1. Uiteindelijk lukte het de Alphenaren om uit te lopen naar een 6-1 overwinning.