Tennisverenigingen en Tweesprong slaan handen ineen

KAAG EN BRAASSEM Alle leden van tennisverenigingen kunnen voortaan met 15% korting tennissen op één van de vier banen van De Tweesprong. Ook gaan de huurtarieven voor de banen voor alle andere gebruikers iets omlaag. Mark Vijfschaft, interim-directeur van De Tweesprong hoopt, dat hierdoor het aantal tennissers, dat gebruik maakt van zijn faciliteiten met maar liefst 20% omhoog gaat. Maandag 18 december zette Vijfschaft een handtekening onder een overeenkomst, waarbij alle tennisleden in Kaag en Braassem de extra korting krijgen. Namens de verschillende tennisverenigingen hanteerde Ed Fallaux de pen om zijn signatuur te zetten.

Met de ondertekening zijn de gezamenlijke tennisverenigingen officieel een samenwerkingsverband aangegaan met De Tweesprong. Voortaan zullen de tennisverenigingen de tennishal van De Tweesprong actief bij hun leden promoten. Gehoopt wordt, dat zo meer mensen in de winter en zomer in de hal met de rackets en ballen in de weer gaan. Bovendien ondersteunen de verenigingen in Kaag en Braassem en De Tweesprong elkaar én wordt de tennissport gepromoot.

Maar wordt deze stap gezet uit kracht, of uit zwakte omdat het zo slecht gaat met de tennissport. Vijfschaft: ,,Dit wordt uit kracht gedaan. Er is een markt voor tennis. Er wordt getennist en wij bieden vier prachtige indoor tennisbanen aan.'' Tot nu toe betaalden tennissers voor de baanhuur in de avond 27 euro en dat bedrag wordt net iets minder dan 22 euro. Overdag dalen de prijzen voor tennisleden van 20 euro naar 17 euro. ,,Daarmee wordt tennis een stuk toegankelijker voor alle leden'', constateert Vijfschaft tevreden.

Dit idee is ontstaan, toen de besturen van de verschillende tennisverenigingen in Kaag en Braassem bij elkaar zaten, licht Fallaux toe. De verwachting is, dat er minimaal 20% meer tennissers gebruik zullen maken van de overdekte banen in De Tweesprong. Wethouder Henk Hoek laat weten, dat de gemeente met deze overeenkomst helemaal geen bemoeienis heeft, maar dat hij het initiatief van harte ondersteunt. ,,Dit is waar het om gaat in het kader van de MAG; dat verenigingen met elkaar optrekken en kijken waar ze elkaar kunnen vinden bij het met elkaar doelen kunnen bereiken. Gefeliciteerd met deze overeenkomst.''