• ROBERT JOORE
  • ROBERT JOORE

MMO start met zege, ROAC dendert door

KAAG EN BRAASSEM Nadat de overige ploegen vorige week al gestart waren met de tweede seizoenshelft, opende MMO gisteren pas het voetbaljaar 2018. De Hoogmadenaren deden dit goed, want er met knap gewonnen van Terrasvogels.

Richard Bakker

Naast MMO was er alleen een winstpartij voor ROAC, dat in Sassenheim won van Teylingen. DOSR en Woubrugge schopten het nog tot een gelijkspel, terwijl er voor WVC en Kickers'69 niets te halen viel. Tenslotte was er de wedstrijd van WVC tegen Roodenburg die voortijdig gestaakt werd.

ROAC Na de goed verlopen ouverture van de tweede seizoenshelft, waarbij ROAC met 4-1 van Pancratius won, hebben de Paarsen ook het tweede competitieduel na de winterstop in winst omgezet. Op bezoek bij Teylingen werd met 1-3 gewonnen. Grote man bij de formatie van Hein Leliveld was Martijn van Trigt. De voorhoedespeler nam de gehele productie voor zijn rekening. Na de 0-3 tussenstand maakte Teylingen nog wel een treffer, maar werd de wedstrijd nimmer meer spannend. Het was voor ROAC sowieso al een goede week, want vorige week woensdag werd de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt, waarin nog maar 32 ploegen actief zijn.

DOSR Vorige week boekte DOSR nog een fraaie zege bij RKDEO (0-1), maar afgelopen zondag stelde de ploeg ietwat teleur met een 1-1 gelijkspel tegen degradatiekandidaat HVV. De eerste helft was niet hoogstaand, maar uiteindelijk lukte het DOSR wel om met een voorsprong de rust in te gaan. Een toegekende penalty werd door Nino Wesselman onberispelijk binnengeschoten. Na de rust ging tegenstander HVV aanvallender spelen, wat er toe leidde dat DOSR meer ruimte kreeg om kansen te creëren. Het was dan ook de thuisploeg die de voorsprong had kunnen en moeten uitbreiden, maar voorin ontbrak het aan scherpte. Waar DOSR verzuimde om de wedstrijd op slot te gooien, was het HVV dat wél toesloeg. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

WVC (zo) Voor de tweede keer dit seizoen heeft WVC in een doelpuntrijk duel verloren van Stompwijk'92. Net als in de eerste wedstrijd van dit seizoen werd het 5-3 in het voordeel van Stompwijk'92. Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat WVC zou gaan verliezen, want al snel kwam de ploeg op een 0-2 voorsprong via treffers van Arne van Klink en Luc Gies Broesterhuizen. Toch werd de voorsprong nog in de eerste helft weggegeven, waardoor de ploegen gingen rusten met een 2-2 stand. Vlak na de thee kwam Stompwijk'92 zelfs op voorsprong, welke werd uitgebreid naar een 5-2 score. Het slotakkoord was voor Luc Gies Broesterhuizen, die met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 5-3 bepaalde.

Kickers'69 Nadat Kickers'69 vorige week nog een mooi punt tegen koploper Nicolaas Boys had gepakt, ging de ploeg van Erwin van der Zee ditmaal onfortuinlijk onderuit bij ASC. De score deed vermoeden dat het om een kansloze nederlaag ging, maar de 3-0 in het voordeel van de ploeg uit Oegstgeest was dat allerminst. De ploegen bereikten de rust, na een tegenvallende eerste helft, met een 0-0 stand. In het tweede bedrijf kwam Kickers'69 ongelukkig op achterstand na een eigen doelpunt. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen de Leimuidenaren meer risico nemen, waarmee het ASC in de kaart speelde. De thuisploeg profiteerde door twee counters succesvol af te ronden.

MMO Vanwege het feit dat MMO in een competitie zit met maar twaalf teams, begon de tweede seizoenshelft voor de Hoogmadenaren een week later dan bij alle overige competities. De ploeg trof afgelopen zondag Terrasvogels, dat zichzelf terugvindt op een vijfde plaats op de ranglijst. Ondanks dat gegeven, hield MMO in de beginfase eenvoudig stand en kwam het na vijftien minuten spelen zelfs op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Frank Vlieger. De score werd vijftien minuten later ook nog eens verdubbeld door Tom Disseldorp. Lang kon MMO niet genieten van de 2-0 voorsprong, want al snel maakte Terrasvogels de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf drong Terrasvogels wel aan, maar was het MMO met de beste kansen. Gescoord werd er aan beide kanten echter niet meer. Zodoende boekte MMO de derde zege van het seizoen en is het nu terug te vinden op de achtste positie.

Woubrugge Na het debacle van vorige week, waarbij Woubrugge verloor van staartploeg Sportief, heeft de ploeg opnieuw teleurgesteld. Tegen een andere laagvlieger, Moerkapelle, werd afgelopen weekend met 1-1 gelijkgespeeld. Nadat Emiel Buntsma de Woubruggenaren op 1-0 had gezet, kwamen de bezoekers nog voor rust terug tot 1-1. Na de rust kreeg Woubrugge kansen op een nieuwe voorsprong, maar het zat de vierdeklasser niet mee. Zelfs toen Moerkapelle in de slotfase met acht man op het veld stond, vanwege drie rode kaarten, lukte het Woubrugge niet om de wedstrijd in winst om te zetten. Door de magere oogst in de laatste vier wedstrijden (één punt) is de ploeg inmiddels afgezakt naar een negende positie op de ranglijst.

WVC (za) De wedstrijd tussen WVC en Roodenburg kwam afgelopen zaterdag niet tot het eindsignaal. De wedstrijd werd tussentijds gestaakt, nadat een speler van Roodenburg met een ogenschijnlijk zware hoofdblessure naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen. Bij het incident stond WVC al met 0-2 achter tegen de ploeg uit Leiden. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald is nog onbekend. Inmiddels is WVC weer op de laatste plaats van de ranglijst terechtgekomen. Vorige week werd namelijk bekend dat rode lantaarndrager Wassenaar uit de competitie is gezet. Door het wegvallen van Wassenaar gaat de vierde klasse A verder met twaalf teams.