• Iris Versteeg Irisfotografie@liv
  • Iris Versteeg

Fraaie zeges in eigen huis voor WVC en Kickers'69

KAAG EN BRAASSEM Vorige week was er sprake van koude weersomstandigheden en winterse neerslag. Toch kon er op zaterdag en zondag gewoon gevoetbald worden.

Richard Bakker

Voor de zaterdagclubs pakten alleen Woubrugge een punt. WVC verloor kansloos op bezoek bij UDO. Een dag later waren er wel overwinningen voor WVC en Kickers'69. Een niveau hoger kon ROAC het niet bolwerken tegen koploper DSOV en ging DOSR met duidelijke cijfers onderuit bij VUC. Tenslotte was er nog een ongelukkige nederlaag voor MMO in de vierde klasse.

ROAC Voor ROAC stond afgelopen weekend het lastige uitduel tegen DSOV op het programma. De ploeg uit Vijfhuizen gaat fier aan kop in de tweede klasse C en lijkt dé titelfavoriet te zijn. Toch was ROAC niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden, daar de ploeg zelf nog belangen heeft bij de tweede periode. Voorafgaand aan de wedstrijd was ROAC hierin namelijk de leider. De ploeg van Hein Leliveld kon in de eerste ploeg goed meekomen met de koploper. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand. In de tweede helft kwam DSOV op 1-0, nadat Thijs van Seggelen even daarvoor een grote kans had gemist. Via de counter besliste de thuisploeg uiteindelijk het duel door de 2-0 te maken. Dit was tevens de eindstand.

DOSR Voor DOSR viel dit weekend weinig eer te behalen aan de uitwedstrijd bij VUC. De ploeg uit Den Haag, die nog kans maakt op het kampioenschap, overtuigde en was met 3-0 te sterk voor de equipe van Thomas Duivenvoorden. Bij rust was er nog vrij weinig aan de hand voor DOSR, aangezien de brilstand op het scorebord zichtbaar was na 45 minuten voetballen. Na rust zette VUC het overwicht echter alsnog om in doelpunten. Ondanks de nederlaag blijft DOSR op een vijfde plek staan.

WVC (zo) Na de matige prestatie van vorige week, toen met 5-3 verloren werd van Stompwijk'92, heeft de zondagtak van WVC zich prima hersteld. In een boeiend duel werd met 3-2 gewonnen van directe concurrent Rijnland. WVC leek de rust te bereiken met een 0-1 achterstand, maar in blessuretijd maakte Roy Weenink gelijk. Aan het begin van de tweede helft verloor Rijnland het hoofd en liep het tegen twee rode kaarten aan. In eerste instantie kon WVC hier niet van profiteren, sterker nog, de Leidse opponent kwam zelfs op 1-2. Het duurde tot de slotfase, voordat WVC alsnog wist toe te slaan. Tien minuten voor tijd zorgde Arne van Klink voor de 2-2 en vijf minuten later werd Lars Verdel matchwinner. Door de zege achterhaalde WVC Rijnland op de ranglijst en heeft het de top drie weer enigszins in het vizier.

Kickers'69 Afgelopen zondag is Kickers'69 er in geslaagd de eerste overwinning van 2018 te boeken. Na een gelijkspel tegen Nicolaas Boys en een nederlaag bij ASC, werd ditmaal met overtuigende cijfers van Bernardus gewonnen. De Leimuidenaren zegevierden met 4-1. Het was Pascal Broers die de score openden in het voordeel van Kickers'69. Vervolgens werd de ploeg in het zadel geholpen met een rode kaart voor Bernardus. Daaropvolgend kon Kickers'69 uitlopen naar 3-0 via Nick van Vliet en Tijs van der Hoorn. Vlak voor rust kwam Bernardus terug tot 3-1, maar in het tweede bedrijf maakte Rick Straathof aan alle onzekerheid een einde door de beslissende 4-1 op het scorebord te zetten.

MMO Vorige week zette MMO een knappe prestatie neer door met 2-1 te winnen van het hoger geklasseerde Terrasvogels. Afgelopen weekend, in de tweede wedstrijd van 2018, ging de ploeg met 1-0 onderuit bij BSM, dat voorafgaand aan de wedstrijd voorlaatste stond. Voordat BSM tien minuten voor rust op 1-0 voorsprong kwam, was Tom Disseldorp namens de bezoekers dichtbij de openingstreffer. De spits miste echter één op één met de keeper van BSM. In de tweede helft probeerde MMO de gelijkmaker te forceren met een hoop strijd en inzet. Dit bleken echter niet de middelen om tot grote kansen te komen. Mike van der Star en Daan Lieverse waren nog het dichtst bij een treffer met twee kopballen uit corners.

Woubrugge De laatste zege van Woubrugge dateert alweer van zaterdag 2 december en ook afgelopen weekend kwam daar geen verandering in. Op bezoek bij Linschoten kwam de ploeg van Koos Disseldorp niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen bivakkeren onderin de middenmoot en willen graag stappen maken richting het linker rijtje. Even leek het er op dat Woubrugge een eerste goede stap zou nemen. De ploeg kwam na rust op voorsprong via een treffer van Bob van der Geijn. In de slotfase kwam Linschoten echter alsnog langszij via een benutte strafschop. Woubrugge blijft hierdoor op de negende plek staan met een puntje voorsprong op Linschoten.

WVC (za) Vóór de winterstop had WVC een sterke periode met zeven punten uit drie wedstrijden. In de drie wedstrijden na de winterstop is de ploeg nog niet bepaald gelukkig in het neerzetten van goede resultaten. Eerst werd er met 5-0 verloren van Haagse Hout, daarna werd de wedstrijd tegen Roodenburg gestaakt bij een 0-2 achterstand en vervolgens werd afgelopen weekend met 4-0 verloren van UDO. De ploeg uit Oegstgeest, ook bepaald geen hoogvlieger, verdeelde de doelpunten netjes over beide helften. Zaterdag speelt WVC de lastige thuiswedstrijd tegen runner-up SEV, dat nog niet verloor deze competitie. Een week later wordt het restant van de wedstrijd tegen Roodenburg gespeeld.