• Iris Versteeg

DOSR, ROAC en WVC hervatten competitie met zege

KAAG EN BRAASSEM Na ruim een maand vrij te zijn geweest van wedstrijdverplichtingen, hebben bijna alle clubs uit Kaag en Braassem afgelopen weekend de competitie weer hervat.

Richard Bakker

Alleen MMO stond nog stil, omdat het uitkomt in een competitie met maar twaalf clubs. Hierdoor starten de Hoogmadenaren komend weekend pas. De andere standaardelftallen kwamen dus wel in actie, waarbij op zaterdag zowel Woubrugge als WVC teleurstelde. Eerstgenoemde verloor van staartploeg Sportief en de fusieclub maakte geen kans tegen Haagse Hout. Op zondag werd er aanzienlijk beter gepresteerd. DOSR, ROAC en WVC wonnen en Kickers'69 pakte knap een punt tegen koploper Nicolaas Boys.

DOSR Voor DOSR is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. De ploeg, die het voor de winterstop ook al prima deed, won knap met 0-1 bij runner-up en tevens kampioenskandidaat RKDEO. In de eerste helft viel er niet bijzonder veel te genieten in Nootdorp. Zowel RKDEO als DOSR kregen enkele mogelijkheden op de openingstreffer, maar beide ploegen wisten het net niet te vinden. In de tweede helft werd RKDEO sterker en was het vooral tegenhouden voor de ploeg uit Roelofarendsveen. DOSR kwam goed weg toen de thuisploeg een aanval volledig verkeerd uitspeelde. Richting het einde van de wedstrijd rook DOSR een kans op de overwinning en pakte deze uiteindelijk ook. Het was Bram Reijnders die tien minuten voor tijd de enige en daarmee winnende treffer van de wedstrijd op zijn naam schreef. Door de driepunter steeg DOSR naar de vierde plek op de ranglijst.

ROAC ROAC is de tweede seizoenshelft begonnen met een klinkende overwinning op directe concurrent Pancratius. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks qua positie op de ranglijst. Voorafgaand was het verschil dan ook maar één punt in het voordeel van de ploeg uit Badhoevedorp. ROAC startte goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen op voorsprong door toedoen van aanvoerder Freek Heemskerk. Nadat Pancratius op gelijke hoogte was gekomen, zorgde Thijs van Seggelen ervoor dat de Rippers alsnog met een voorsprong de rust in gingen. Na de thee bleef het nog even spannend, maar na 65 minuten spelen bracht Martijn van Trigt de marge op twee doelpunten. In de slotfase had van Seggelen nog een kunststukje in huis door vanaf een meter of 50 raak te schieten en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

WVC (zo) Door een 1-0 zege op Bernardus afgelopen zondag, heeft de zondagtak van WVC goede zaken gedaan op de ranglijst. De ploeg blijft ondanks de overwinning wel op de zesde plek staan, maar heeft de complete top vijf nu in het vizier. Zo is het gat met de koppositie nog maar zes punten, terwijl de ploeg van Loek Hendriks ook nog een wedstrijd heeft in te halen. Bovendien heeft WVC nu ook een mooi gaatje geslagen met de ploegen in het rechter rijtje. WVC won de wedstrijd tegen Bernardus door een doelpunt van Luc Gies Broesterhuizen. Met deze enige treffer was de fusieclub nog lief voor Bernardus, want de uitslag had ook groter kunnen uitvallen. Zondag gaat WVC op bezoek bij Stompwijk'92, waarvan in de eerst competitiewedstrijd nog verloren werd met 3-5.

Kickers'69 Voor Kickers'69 stond afgelopen weekend de lastige wedstrijd tegen Nicolaas Boys op het programma. De ploeg uit Nieuwveen presteert dit seizoen verrassend goed en ging als koploper van de 3e klasse A de winterstop in. Toch lukte het de Leimuidenaren, die bezig zijn aan hun laatste seizoen op zondag en volgend jaar overstappen naar de zaterdag, om de koploper punten afhandig te maken. Na negentig minuten voetbal prijkte er een 1-1 stand op het scorebord.

Woubrugge Na een matig einde van het jaar met 2017, met twee nederlagen op rij, is Woubrugge ook het nieuwe jaar niet bepaald goed gestart. Er werd namelijk met 2-1 verloren van hekkensluiter Sportief. De ploeg uit Woerdens Verlaat had voorafgaand aan de wedstrijd nog maar vier punten verzameld. De ploeg van Koos Disseldorp begon nog wel goed aan de wedstrijd en kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong via Shijie Hu. In het tweede bedrijf hield de ploeg in eerste instantie eenvoudig stand, maar werd het na zeventig minuten spelen toch 1-1. In de slotfase kregen beide ploegen goede mogelijkheden, waarbij Woubrugge zelfs tweemaal de paal raakte. Uiteindelijk maakte Sportief in blessuretijd de winnende treffer, al leek het er volgens velen op dat dit in buitenspelpositie gebeurde. De scheidsrechter van dienst liet zijn assistent echter staan, waardoor de 2-1 toch werd goedgekeurd.

WVC (za) Voor de zaterdagtak van WVC viel er geen eer te behalen in de uitwedstrijd bij Haagse Hout. De middenmotor uit Den Haag won betrekkelijk eenvoudig met 5-0. Voor WVC is de tweede seizoenshelft sowieso een bijzondere gewaarwording. De ploeg speelt namelijk zijn laatste wedstrijden en zal na het huidige seizoen ophouden te bestaan. De club heeft dit besloten in de winterstop en zal met ingang van het seizoen 2018-2019 de focus volledig bij de zondagselectie leggen.