• Robert Joore
  • Robert Joore

DOSR en WVC (zo) met winst de winterstop in

Richard Bakker

Afgelopen weekend stond de laatste competitieronde voor de winterstop op het programma. Vanwege de slechte weersomstandigheden werden de wedstrijden van MMO en Kickers'69 helaas afgelast. De velden in Hoogmade en Leimuiden bleken niet bespeelbaar. DOSR en WVC (zo) wonnen hun wedstrijd en gingen zodoende met een goed gevoel de winterstop in. ROAC, Woubrugge en de zaterdagtak van WVC verloren hun laatste wedstrijd van het kalenderjaar onfortuinlijk.

DOSR Voor DOSR, dat voor de winterstop sowieso al aardig presteert, is de eerste seizoenshelft uitstekend geëindigd. De ploeg van Thomas Duivenvoorden, die na afloop van dit seizoen de club verlaat en als assistent bij Katwijk aan de slag gaat, won in een overtuigende wedstrijd met 3-1 van Foreholte. In een levendige beginfase kregen zowel DOSR als Foreholte mogelijkheden om de score te openen. In eerste instantie bleef het doelpunt nog uit, maar later in de eerste helft was het alsnog DOSR dat op voorsprong kwam. Bram Reijnders kopte raak. Na de rust had DOSR het initiatief en liet dit ook uitdrukken in de score. Guido van der Meer was verantwoordelijk voor de 2-0 en even later besliste Dave Fennes het duel door de derde treffer van de middag te maken. In de slotfase redde Foreholte de eer door de 3-1 te scoren. Door de zege gaat DOSR als zesde op de ranglijst de winterstop in.

ROAC Na twee overwinningen op rij, heeft ROAC de laatste wedstrijd van het kalenderjaar niet weten te winnen. Op bezoek bij het Haagse Laakkwartier werd nipt met 1-0 verloren. Het was voor ROAC niet bepaald de beste wedstrijd van het seizoen. Over de hele wedstrijd gezien werden hooguit drie kansen gecreëerd, die tevens niet werden afgemaakt. Laakkwartier was in de eerste helft ook niet succesvol, maar kwam na een uur spelen alsnog op voorsprong door een benutte vrije trap. Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd gekenmerkt door tijdrekken en intimidatie van de thuisploeg. Het lukte ROAC dan ook niet meer iets aan de opgelopen achterstand te doen. De ploeg eindigt de eerste seizoenshelft op een achtste positie.

WVC (zo) Afgelopen zondag heeft WVC zichzelf een goede dienst bewezen door de lastige uitwedstrijd bij Warmunda te winnen. De start van de wedstrijd was nog wel belabberd voor de bezoekers uit Oude Wetering. Al na drie minuten keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan. Toch herstelde WVC zich in het eerste bedrijf uitstekend, want de ploeg ging met een 1-3 voorsprong rusten. De gelijkmaker was van Luc Gies Broesterhuizen, die uit een corner raak kopte en even later was het dezelfde speler die zijn ploeg op voorsprong zette. De 1-3 kwam op naam van Arne van Klink. De aanvaller benutte bij afwezigheid van vaste nemer Sander Gelmers een penalty. In de tweede helft kreeg WVC enkele grote kansen om het duel definitief te beslissen, maar liet dit na. Warmunda was aan de andere kant niet bij machte om iets terug te doen, waardoor WVC uiteindelijk vrij eenvoudig de overwinning over de streep trok. De zege op Warmunda betekende alweer de derde in de laatste vier duels. WVC besluit hierdoor de eerste seizoenshelft op een zesde plek.

Woubrugge Woubrugge was bezig aan een goed seizoen, maar moet na afgelopen zaterdag even pas op de plaats maken als het gaat om een plek in de subtop. Na de nederlaag van vorige week tegen Siveo'60 verloor de ploeg opnieuw, ditmaal van Kamerik. Naar aanleiding van de openingsfase zullen weinige gedacht hebben dat Woubrugge zou gaan verliezen. De ploeg van Koos Disseldorp kwam namelijk op voorsprong via Thomas Olsthoorn. Het lukte de Woubruggenaren niet om de voorsprong vast te houden tot de rust. Sterker nog, Kamerik boog de score om in haar voordeel, waardoor de ruststand zodoende 2-1 was. In de tweede helft ging Woubrugge op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook kansen. Gescoord werd er echter niet door de bezoekers. In blessuretijd maakte Kamerik aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te scoren. Door de nederlaag zag Woubrugge Kamerik langszij komen op de ranglijst. De ploeg uit Kaag en Braassem neemt nu een achtste positie in.

WVC (za) Het is WVC niet gelukt om de goede reeks van afgelopen weken voort te zetten in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Een schande was dit overigens niet, want de ploeg verloor met 0-6 van koploper Oegstgeest. WVC kan tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft, waarin met zeven punten al een stuk beter gepresteerd werd dan het gehele vorige seizoen.