• MMO - Waterloo.

    Iris Versteeg
  • WVC (zo) - SJZ.

    Iris Versteeg

Voetbal onder de loep

KAAG EN BRAASSEM De competities in het amateurvoetbal naderen inmiddels het absolute einde. In de komende weken wordt vallen de beslissingen en wordt er duidelijk op welk niveau de clubs volgend seizoen actief zijn. Afgelopen weekend deden ROAC, MMO en de zaterdag van WVC in ieder geval goede zaken.

Richard Bakker

Eerste twee genoemde boekten een thuisoverwinning en WVC pakte de zege op bezoek bij Hazerswoudse Boys.

Daarnaast presteerde ook Kickers'69 positief door koploper Altior op een gelijkspel te houden. Ook DOSR speelde speelde gelijk. Woubrugge ging eervol ten onder bij NSV'46, terwijl WVC (zo) teleurstelde tegen SJZ en met 1-3 verloor.

DOSR De best presterende club uit de gemeente is momenteel DOSR. De ploeg is vrijwel het hele seizoen terug te vinden in het linker rijtje en maakt nog altijd een goede kans op het behalen van de vierde plek. Die positie is aan het einde namelijk genoeg om plaatsing voor de nacompetitie af te dwingen. Kanttekening is dat RKDEO dan wel de derde periode moet winnen. Afgelopen zondag had DOSR de nodige moeite met KDO. De promovendus kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Vervolgens was het de beurt aan Sow Alagie om zijn kwaliteiten te tonen. De spits maakte twee treffers en deed de wedstrijd kantelen. Vlak voor tijd gaf DOSR de voorsprong nog weg, waardoor het genoegen moest nemen met een punt.

ROAC Afgelopen week stond voor ROAC vooral in het teken van de kwartfinale in het bekertoernooi. De ploeg had een klein wondertje nodig om te winnen van hoofdklasser 's Gravenzande, die vanzelfsprekend op volle oorlogssterkte aantrad in Rijpwetering. Uiteindelijk gingen de Rippers strijdend en eervol met 1-2 ten onder. De midweekse slijtageslag had verrassend genoeg geen effect op het competitietreffen met GDA. ROAC legde de basis voor een overwinning op de Haagse ploeg in de eerste helft. Eerst scoorde Sam van der Geest en even later was Martijn van Trigt trefzeker vanaf de penaltystip. GDA scoorde in de slotfase nog een treffer voor de eer.

WVC (zo) De zondagtak van WVC leed een terechte nederlaag bij SJZ. Het was voor WVC de derde verliespartij op rij en daarmee lijkt een prijs in de vorm van een (vervangende) periodetitel uit zicht. De enige treffer van de wedstrijd van WVC werd gemaakt door Luc Gies Broesterhuizen. WVC is inmiddels afgezakt naar de achtste plek.

Kickers'69 Na de ruime nederlaag van vorige week, toen er met 6-1 verloren werd van SJZ, herstelde Kickers'69 zich keurig tegen Altior. In eigen huis werd de koploper op een 3-3 gelijkspel gehouden. Gedurende de wedstrijd maakte Kickers'69 haar beroep van het terugkomen van een achterstand, want dat lukte de ploeg namelijk drie keer. Achtereenvolgens waren het Nick van Vliet, Jim van Vliet en Tijs van der Hoorn die een gelijkmaker op hun naam schreven.

MMO Mede door enkele mindere resultaten en afgelaste wedstrijden moest MMO weer noodgedwongen naar beneden kijken. De 4-2 zege op Waterloo was daarom een zeer welkome en zorgde er voor dat de ploeg weer wat lucht heeft. Na een 1-0 ruststand (doelpunt Jelle Visser), zagen de toeschouwers een spectaculaire tweede helft. Na de gelijkmaker van Waterloo, zette Daan Lieverse MMO opnieuw op voorsprong. Vervolgens trokken de bezoekers de stand wederom gelijk. In het laatste kwartier zette MMO wederom aan en wist het een derde voorsprong zelfs uit te bouwen naar 4-2. Frank Vlieger en Jelle van Tol waren verantwoordelijk voor het slotakkoord.

Woubrugge Voor Woubrugge stond de zeer lastige uitwedstrijd bij NSV'46 op het programma. De ploeg uit Noorden lijkt in de 4e klasse C met Aarlanderveen uit te gaan maken wie kampioen gaat worden. Woubrugge daarentegen kent een moeilijke tweede seizoenshelft, maar wist het de titelkandidaat toch erg lastig te maken. Na tien minuten spelen zette Woubrugge-verdediger Chris Verhoef zijn ploeg op voorsprong. NSV'46 kwam vervolgens snel op gelijke hoogte, maar had daarna de grootste moeite om op voorsprong te komen. Uiteindelijk lukte dit ver in de tweede helft alsnog en eindigde het duel in het nadeel van Woubrugge.

WVC (za) Het gaat WVC de laatste weken voor de wind. De ploeg won meerdere wedstrijden en wist afgelopen zaterdag ook de uitwedstrijd bij Hazerswoudse Boys in winst om te zetten. In de eerste helft had WVC veel moeite met de tegenwind, maar werd geholpen door een zeer snelle voorsprong. Stijn Rietbroek opende in de eerste minuut al de score. Deze werd door Hazerswoudse Boys echter al snel tenietgedaan, want na tien minuten werd het gelijk. Halverwege de tweede helft kreeg WVC een rode kaart en leek een gelijkspel het hoogst haalbare. Toch werd het mooier, want twintig minuten voor tijd maakte Rietbroek ook de winnende treffer: 1-2!