Voetbal onder de loep

In de zevende speelronde werden voornamelijk nederlagen en gelijke spelen behaald door de clubs uit Kaag en Braassem. Alleen DOSR wist een zege te boeken op bezoek bij TAC'90. ROAC en MMO pakte een punt op eigen veld, terwijl Kickers'69 tot een gelijkspel kwam op bezoek bij Stompwijk'92. Voor WVC was het geen fijn weekend, want beide standaardelftallen verloren hun wedstrijd. Tenslotte moest ook Woubrugge het doen met een nederlaag.

DOSR

DOSR lijkt de smaak helemaal te pakken te hebben. Afgelopen weekend werd bij TAC'90 de derde overwinning op rij geboekt, waarmee aansluiting bij de subtop werd bewerkstelligd. De eerste helft kende weinig hoogtepunten, waardoor de rust met een 0-0 stand werd bereikt. In de tweede helft werd de ban al snel gebroken, door een treffer van DOSR. Na een goede combinatie tussen Dave Fennes en Guido van der Meer haalde laatstgenoemde met succes de trekker over. Na het doelpunt werd de thuisploeg sterker, maar kreeg DOSR in de omschakeling een aantal goede kansen. In het laatste kwartier stond de equipe van Thomas Duivenvoorden nog wel flink onder druk, maar de mede dankzij goed keeperswerk van Mike van Vliet werd de 1-0 overwinning over de streep getrokken.

ROAC

Voor ROAC stond afgelopen weekend het treffen met bevriende club Foreholte op het programma. De ploeg uit Voorhout deed afgelopen seizoenen mee om de bovenste plekken, maar is momenteel terug te vinden op een laatste positie. Volgens ROAC-captain Freek Heemskerk leeft Foreholte daarmee ook onder zijn stand. De toeschouwers werden halverwege de eerste helft getrakteerd op een fantastische goal van Martijn van Trigt. De spits, net teruggekeerd van een blessure, beloonde een solo actie vanaf eigen helft. Na rust mochten ook de meegereisde supporters uit Voorhout hun handen op elkaar klappen na eveneens een mooi doelpunt van Foreholte. Na de 1-1 zette Foreholte druk, maar waren de kansen voor ROAC. Gescoord werd er echter niet meer.

Kickers'69

Na drie overwinningen en drie nederlagen heeft Kickers'69 nu ook een gelijkspel op zijn naam. Op bezoek bij Stompwijk'92 behaalde Kickers'69 het punt door met 1-1 te spelen. Toeschouwers die even na 14:00 aankwamen bij de wedstrijd en iets voor tijd weer huiswaarts keerden, hadden flinke pech. Het doelpunt van Stompwijk'92 werd namelijk in de eerste minuut al gemaakt, voordat Kickers'69 ook maar één keer de bal had geraakt. Vervolgens duurde het lang voordat Kickers'69 op gelijke hoogte kwam. Twee minuten voor tijd was Tijs van der Hoorn verantwoordelijk voor de 1-1.

WVC (zo)

De kleine kans die WVC nog had op het behalen van de eerste periode is na afgelopen weekend verdwenen. De ploeg verloor namelijk de thuiswedstrijd tegen DIOS. De eindstand van 0-2 was bij rust al bereikt. De ploeg uit Nieuw-Vennep profiteerde tot tweemaal toe van een persoonlijke fout in de defensie van WVC. In de tweede helft probeerde de gastheer van alles, maar mede door een zeer verdedigend ingesteld DIOS werd er niet meer gescoord. Topscorer Roy Weenink liet na afloop van de wedstrijd weten dat een treffer er dan ook bepaald niet in zat. "Al hadden we nog veertien uur gespeeld, we hadden geen doelpunt gemaakt".

MMO

In de 4e klasse E van MMO werd afgelopen weekend niet de zevende, maar de zesde speelronde afgewerkt. Voor de Hoogmadenaren stond deze in het teken van de thuiswedstrijd tegen RCH. De ploeg uit Heemstede had pas één keer gewonnen en dus leken er mogelijkheden te liggen voor MMO. De ploeg begon echter niet sterk aan de wedstrijd en kwam na twintig minuten op een 0-1 achterstand. Nog voor rust werd deze omgebogen in een voorsprong. Eerst verscheen Danny Hogenboom alleen voor de keeper en rondde doeltreffend af, even later deed Tom Disseldorp precies hetzelfde. Net als in de eerste helft, was RCH ook in de tweede helft de iets beter voetballende ploeg. Dit overwicht werd halverwege de tweede helft omgezet in de gelijkmaker. Na de 2-2 kreeg MMO nog twee grote kansen om de overwinning binnen te halen, maar de voorwaartsen waren niet scherp voor het doel.

Woubrugge

Woubrugge kende een teleurstellende zaterdagmiddag met een 1-4 nederlaag tegen Aarlanderveen. In de eerste helft zag het er totaal niet naar uit dat Woubrugge met grote cijfers zou gaan verliezen. De thuisploeg was beter, maar verzuimde in het eerste bedrijf om de score te openen. Na de 0-0 ruststand was er begin tweede helft een grote kans voor Thomas Osthoff, maar de speler faalde. De bekende voetbalwet "Als je het doelpunt zelf niet maakt, valt deze aan de andere kant", werd vervolgens werkelijkheid. Aarlanderveen scoorde maar liefst vier keer en besliste het duel binnen mum van tijd. Woubrugge redde in de slotfase nog de eer via Leon Hoogenboom.

WVC (za)

Het is WVC afgelopen weekend niet gelukt om de eerste punten van het seizoen te pakken. In de thuiswedstrijd tegen KSD-Marine werd met grote cijfers verloren. De ploeg uit Den Haag won met 0-6 in Oude Wetering. Over twee weken hervat WVC de competitie met een lastige thuiswedstrijd tegen Meerburg. Een week daarna, op 25 november, wacht de confrontatie met Wassenaar. Een ploeg die net als WVC ook nog op nul punten staat.