• Gemeente Kaag en Braassem

Schoonderwoerd gaat voor hoofdprijs

KAAG EN BRAASSEM Hij was al enkele keren genomineerd voor 'Beste Jonge Bestuurder', maar dit jaar maakt wethouder Floris Schoonderwoerd kans op een nóg grotere prijs. Hij is namelijk in de race voor 'Beste Bestuurder van een kleine gemeente van 2017'; een verkiezing die jaarlijks georganiseerd wordt door Binnenlands Bestuur.

Schoonderwoerd moet het opnemen tegen burgemeester Petra Dassen-Housen van Beesel en wethouder Odile Rasch, Bergen (Noord-Holland). (N.H.) Schoonderwoerd laat weten: ,,Toch leuk om, in een baan waar het krijgen van complimenten niet gebruikelijk is, door collega bestuurders voorgedragen te worden. Eerdere jaren heb ik niet opgeroepen om te gaan stemmen, maar nu maar een keer winnen: stemmen maar!''

In de categorie voor grote gemeenten zijn onder meer burgemeester Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en de wethouders Claudio Bruggink (Hengelo) en Victor Everhardt (Utrecht) genomineerd. Tot maandag 15 januari kan gestemd worden.

Overigens ligt dit jaar de prijs wel onder vuur. DWARS, de jongerenpartij van GroenLinks, merkte namelijk op dat er dit jaar geen enkele vrouw genomineerd is als kandidaat voor 'Beste Bestuurder'. Dus heeft DWARS haar eigen 'tegenverkiezingslijst' opgesteld. Hierop staan niet de namen van wethouder Yvonne Peters of burgemeester Marine van der Velde. Maar wel, onder meer, wethouder Roos van Gelderen (Leiden), burgemeester Annemarie Penn (Maastricht) en wethouder Marianne Smitsmans (Roermond).