• Ron van der Lem

Ron …. Op de gezonde tour

ROELOFARENDSVEEN Onze calorierijke correspondent wil deze week minderen. En waar kan je dat het beste doen? Nee, nee, ja! Bij een lifestyle-coach Inderdaad. Nu zijn er meerdere in onze gemeente te vinden, maar er is slechts één Miranda Zaad. Zodoende tuft de persman richting de Geestweg in De Veen, op zoek naar een bord waar Miranda'Z op staat….

Ron van der Lem

Gevonden! Ik sta voor nummertje eenentwintig en Miranda staat me glunderend al te wenken. In een paar stappen ben ik in haar praktijkruimte beland. De lifestyle-coach tegenover me aan tafel is iemand met een warme uitstraling waarbij je al snel op je gemak voelt. Ze heeft ook prachtige donkere kijkers die je vragend aankijken wat betreft de reden van je komst.

ROLLENSPEL We spelen maar meteen een rollenspel. Het kan namelijk niet zo zijn dat ik bij Miranda'Z meeloop als ze een echte klant aan een consult onderwerpt. Dus ik speel even een gezette dame en Miranda legt me geduldig haar aanpak uit. Waar het op neerkomt bij een intake dat al snel wordt afgesproken hoe je een voedingsdagboek kan bijhouden, want ik kom als dame met overgewicht met name om af te vallen. Als deze dame zijnde, verwacht ik ook nu voortaan op de weegschaal te moeten staan. Maar mijn lifestyle coach hamert er op dat juist niet te doen. Hou het op een maal per week. Je gewicht schommelt dagelijks een beetje en ook de tijdstippen dat je je weegt hebben invloed.

MINDSET Als klant van Miranda word je al snel meegetrokken naar de specifieke aanpak bij Miranda'Z. Het gaat hier namelijk om de 'mindset'. Miranda heeft zich ongekend verdiept en zodoende bekwaamd in het begeleiden van haar klanten met het herprogrammeren van hun hersenen als het gaat over voeding, ontspannen, bewegen en andere aspecten van het leven. Het gaat dus niet alleen om het 'afvallen'. Het gaat er om dat je jezelf een leefpatroon aanmeet voor het verdere verloop van je leven en … dat je daar fijn bij voelt. Bij mensen met gewichtsproblemen, is de eetwijze niet de enige reden. Er speelt vaak veel meer. Miranda heeft zowat heel bol.com leeggekocht aan vakliteratuur om zich juist in het mentale deel te bekwamen: de mindset dus.

CONSULTS Ik ben weer even mezelf en zeg even gedag tegen de gezette dame. Miranda vertelt dat ze vanaf mei ook in het Hof van Alkemade op woensdag haar consults geeft. Hier aan huis, te midden van de leliekassen van haar partner Edwin, is ze op maandag, woensdag en donderdag aan het werk. Een 1-op-1 coaching traject duurt gewoonlijk zo'n vier tot zes maanden, bestaande uit een uitgebreid intakegesprek en 5 vervolg consults. Het zijn meestal vrouwen die bij haar aankloppen. 'Ik probeer ze beter voor zichzelf te laten zorgen. Ik maak er weer blije moeders van die in balans zijn. Zodat ze het leven, leven dat ze willen leven!'.

Ze is ook bezig met een speciaal programma dat ze 'Upgrade Yourself' noemt. Het enthousiasme van Miranda werkt aanstekelijk en ik geloof helemaal in haar aanpak. Afslanken zit voor een groot deel 'tussen je oren', dat is me nu wel heel erg duidelijk. Haar praktijk bestaat nu inmiddels al weer anderhalf jaar. En alles reilt en zeilt naar tevredenheid.

Tot slot mag ik even in mijn eigen huid kruipen bij ons rollenspel. Of mijn lifestyle-coach daarbij kiest voor een stappenplan en op maat gesneden opdrachten, hou ik lekker voor mezelf…..