• Eigen foto

Nationale Molendag: ambachten, streekproducten en vaarroute

KAAG EN BRAASSEM Alle molens in Kaag en Braassem openen zaterdag 12 mei de deuren van 10.00 tot 16.00 uur. Ook aan de jongsten is gedacht. 

Bij de volgende molens worden activiteiten gehouden: Oude Wetering: Googermolen, Rijpwetering: Adermolen, Buurtermolen en Moppemolen en op Kaageiland: De Kager. Hoogmade: Vlietmolen, Grosmolen, Kalkmolen, Doesmolen en Hoogmadesche molen.

ONTMOET DE MOLENAAR Het is die dag mogelijk de molenaar te ontmoeten, de molen buiten en deels van binnen te bekijken, bij de Googermolen zijn er oude ambachten te bezichtigen en streekproducten te koop. Dit alles wordt opgeluisterd door muziek. Daarnaast krijgen geïnteresseerden een rondleiding en uitleg over de molen, die afgelopen najaar na groot onderhoud weer feestelijk opnieuw in gebruik gesteld werd door prinses Beatrix.

HOP-ON-HOP-OF VAARROUTE Tijdens De Molendag Kunt U De Molens Rondom Kaageiland (Adermolen, Buurtemolen, Moppemolen En De Kager) bezoeken door op te stappen op de speciale Hop-on Hop-of Boten. Bezoekers kunnen aan land gaan bij deze molens. En weer opstappen. Opstapplaats Is Restaurant De Hanepoel In Abbenes.

Op zondag 13 mei zijn enkele molens open voor bezichtiging, echter niet allemaal.