• „Als Hoogmade niet naar MMO komt, gaat MMO wel naar het Hoogmade.

    Foto MMO

MMO-traditie nieuw leven ingeblazen

HOOGMADE Er was een tijd dat Voetbalvereniging MMO jaarlijks een feestje voor de inwoners van het dorp organiseerde. Om verschillende redenen verwaterde dat en verdween zelfs voor een aantal jaar. „Dat kan toch helemaal niet." Aldus Mark Bull (26), Oscar van Leijden (19), Brian van de Geest (19) en Sander van Wieringen (37), Jerry den Dubbelden (19) en Erik Borst (47).

Roelf Scholma

SFEER Ze pakten de draad weer op en herstelden de oude traditie van sfeer en gezelligheid. Ze kijken met genoegen terug op zaterdag 12 mei, op een geweldig sfeervol feest. Dank zij hun initiatief is een oude MMO-traditie is terug van weggeweest. „Het was helemaal geweldig, helemaal geslaagd iedereen die je spreekt heeft genoten. Wij kregen veel complimenten en ja, op naar de tweede editie." Het enthousiasme spat er vanaf bij de 6 initiatiefnemers. Allemaal spelers bij MMO, een club waar voetbal, gezelligheid en sfeer hand in hand gaan. „Bij MMO is iedereen voor wie gezelligheid en sportiviteit belangrijk zijn welkom." Oscar van Leijden speelt in MMO 5. „Leeftijd doet er bij MMO 5 niet echt toe." En: „Als je voor de selectie van het Nederlands voetbalelftal geselecteerd wil worden, moet je niet in MMO 5 gaan spelen. Hier speel je voor de sportiviteit en voor de sfeer en om een potje te winnen." Sfeer, saamhorigheid en het je verbonden voelen met je club en Hoogmade, zijn belangrijke, zo niet de belangrijkste elementen bij MMO. Geen wonder dat naast de initiatiefnemers van Puur in de Schuur zoals het feest werd gedoopt, veel leden van MMO vrijwillige de handen uit de mouwen staken om Puur in de Schuur van de grond te trekken.Niemand hoefde de vriendenclub te leren hoe een gezellig feestje moet worden gebouwd. „Als het dorp niet naar MMO komt, komt MMO naar het dorp." En: „Geef de mensen iets dat verbindt", waren de filosofisch uitgangspunten van de 6 MMO-vrienden.

VERBINDING Wie op zaterdag 12 mei De Schuur in Hoogmade betrad moest eerst langs een tentoonstelling van foto's en langs een verzameling voetbalshirts waarin veel van de bezoekers in vroeger tijden nog zelf hadden gespeeld. Een prima vondst want hier werden herinneringen opgehaald en begon de verbinding. En aan de tap werd duidelijk dat iedereen die bij MMO heeft gevoetbald, automatisch tot De Vrienden van Amstel behoort.

VOLGEND JAAR WEER Alle onderdelen van het evenement waren een onverdeeld succes. Van Kinderdisco tot het optreden van de frisse feestzanger Marco Kraats: „Wij wisten niet wat we konden verwachten maar het was geweldig, helemaal super." De 6 initiatiefnemers kijken een maand later terug op een geslaagde voortzetting van een oude MMO-traditie. „Zeker voor herhaling vatbaar, volgend jaar weer." Maar, dit geslaagde feestje was niet mogelijk geweest zonder de spontane inzet van vrijwilligers. „Mensen melden zich spontaan aan om op te bouwen en op te ruimen. Ook dat is de kracht van MMO", zegt van Leijden terugkijkend op het feest waarmee, dankzij het initiatief van 6 enthousiastelingen, een oude MMO-traditie weer tot leven kwam.