• Miranda Castelein is wel in voor een uitdaging.

    Tim Oudshoorn

Maestro Miranda Castelein

ROELOFARENDSVEEN Liefde Voor Harmonie, de muziekvereniging uit Roelofarendsveen gaat zaterdag 14 april in samenwerking met acht Maestro's een avondvullend programma verzorgen.

Acht mensen die nog niet bekend zijn met het vak dirigeren zullen voor het orkest komen te staan. Mede hierdoor belooft het een verrassende avond te worden. Kaarten voor Maestro zijn te verkrijgen bij Veenerick Boek en Kantoor, Primera Domien Koek, Café Restaurant Hogenboom en bij leden van Liefde Voor Harmonie.

KANDIDAAT 8 Inmiddels zijn er zes kandidaten bekend gemaakt. Bart Hogenboom, Trees Zandvliet, Meggy Beelen, Joris Koek, Floris Schoonderwoerd en Sander van Egmond hebben zich afgelopen weken aan u voorgesteld. De filmpjes van deze interviews kunt u terugvinden op de facebookpagina van Liefde Voor Harmonie. De laatste kandidaat die we aan u willen voorstellen is Miranda Castelein.

Zij woont al bijna 25 jaar met veel plezier in Roelofarendsveen met haar man en dochter. Ze is vormgever en fotograaf en de bedenker van het blad Hier! in de regio. Ook werkt Miranda voor HELDEN magazine, de sportglossy van Frits en Barbara Barend, hier doet ze de art direction en vormgeving voor en begeleidt ze de fotografie. Een prachtige baan, al zegt ze het zelf, door de vele ontmoetingen met sporters en indrukwekkende verhalen die ze te horen krijgt.

Sinds Miranda haar man kent, is hij al donateur voor Liefde voor Harmonie. Miranda leerde LVH dus al snel kennen toen ze in de Veen kwam wonen. Uiteraard kent ze de vereniging ook van de kermisoptochten en de andere feestelijkheden waar Liefde voor Harmonie haar muzikale bijdrage aan levert. Tot haar grote schaamte heeft Miranda nog nooit een concert van Liefde voor Harmonie bijgewoond. Ook bij het vorige jubileumconcert in de Tweesprong kon ze helaas niet zijn en dat vindt ze nog steeds jammer.

UITDAGING Miranda is altijd wel in voor gekke dingen en houdt van een uitdaging. Dat is ook de reden dat ze is ingegaan op de uitnodiging van Liefde Voor Harmonie en deze uitdaging aangaat door mee te doen aan Maestro. Toen ze thuis vertelde dat ze zich had opgegeven werd er hard gelachen omdat in de maat klappen al best moeilijk voor Miranda is. Voor een groep staan en mensen inspireren, gaat Miranda wel goed af, maar dirigeren......? Toch gaat ze er van uit dat het een leuke en gezellige avond wordt en misschien kan ze de jury met haar enthousiasme overtuigen van haar kunnen. Uiteraard gaat Miranda wel voor de winst en ze hoopt dat het voor iedereen een geslaagde avond zal worden!

FINALE Het Maestro Concert, tevens de finale zal plaatsvinden in Hal60, Pasteurweg 60 (De Lasso). U gaat alle acht Maestro's aan het werk zien en u krijgt een kijkje achter de schermen bij Liefde Voor Harmonie en haar Maestro-kandidaten. Tim Oudshoorn van Screen Visuals verzorgt alle beeld- en geluidsopnamen van dit spektakel. Tim volgt het orkest en de Maestro's in de aanloop naar het Maestro Concert.