• Ron van der Lem

Maestro kandidaat 3 - Meggy Beelen

ROELOFARENDSVEEN Muziekvereniging Liefde Voor Harmonie bestaat in 2018 maar liefst 130 jaar en daarom gaan er bijzondere dingen gebeuren. De komende maanden zal er een spannende competitie plaatsvinden op lokaal dirigentengebied.

Ron van der Lem

Op zaterdagavond 14 april vindt Maestro Roelofarendsveen plaats met medewerking van lokale bekendheden. De komende weken gaat u kennis maken met alle acht LVH Maestro kandidaten. Iedere week volgt er een persoonlijk interview met een van de kandidaten. Afgelopen week stelden wij Trees Zandvliet van Uitvaartzorg Kaag en Braassem al aan u voor. Deze week is het de beurt aan de derde LVH Maestro kandidaat, Meggy Beelen.

Loting Naast zes Maestro's die door Liefde Voor Harmonie zijn gevraagd, zijn er twee plaatsen via loting vergeven. De inwoners van Kaag Braassem die in zichzelf wel een Maestro zien, konden zich aanmelden. Liefde Voor Harmonie bedankt iedereen voor de enthousiaste reacties en aanmeldingen. Uit de inschrijvingen zijn inmiddels twee kandidaten geloot. Meggy was hier een van. Benieuwd wie de andere kandidaat is? Houd de gedrukte en digitale media in de gaten!

Meggy is 24 jaar, woont samen met haar vriend in Oude Wetering en werkt bij Van der Meer Adviesgroep. Ze doet daar onder andere bankzaken en ondersteuning voor verzekeringen. Haar hobby's zijn sporten. Onder andere hardlopen doet ze graag. Daarnaast brengt ze veel tijd door bij de paarden. Meggy vindt het belangrijk om genoeg aandacht te geven aan vrienden en familie en ze vindt het ook vooral gezellig om veel met ze om te gaan.

Meggy kent Liefde Voor Harmonie vooral van de kermisoptochten en met name de corso. Toen het bericht kwam dat LVH een Maestro Concert zou gaan geven en dat je je kon aanmelden als dirigent, zei Meggy met een gekke bek dat ze zich wel wilde opgeven. Na wat nadenken heeft ze dat ook daadwerkelijk gedaan.

Deze dirigent in spé houdt wel van een uitdaging en is best in voor iets aparts, dus daarom heeft ze veel zin in dit project. Het lijkt haar heel bijzonder om eens voor een orkest te staan; zoiets maak je niet vaak mee! Meggy heeft ooit een blauwe maandag piano gespeeld, maar verder rijkt haar muzikale opleiding niet. Ze gaat er helemaal blanco in.

Meggy verwacht van Maestro Roelofarendsveen dat ze veel lol zal beleven de komende tijd en tijdens het concert. Ze denkt dat ze zeker iets zal leren, omdat ze nog nul ervaring heeft met dirigeren. Wie weet ontdekt deze enthousiaste jongedame wel een verborgen talent! Ze wenst iedereen een leuke avond toe en hoopt samen met de andere Maestro's en natuurlijk LVH er een mooi concert van te maken. Haar avond zal geslaagd zijn als ze het van de andere Maestro's wint uiteraard.

Hal60 Het Maestro Concert en tevens finale zal plaatsvinden in Hal60, Pasteurweg 60 (De Lasso) in Roelofarendsveen. Deze locatie heeft alles in zich om het publiek een goed verzorgde avond te bezorgen, waar het aan niets zal ontbreken. Ook LVH is druk bezig met de voorbereidingen voor deze spetterende avond. Zo gaat u alle acht Maestros aan het werk zien en krijgt u een kijkje achter de schermen bij Liefde Voor Harmonie en haar Maestro-kandidaten. Tim Oudshoorn van Screen Visuals verzorgt alle beeld- en geluidopnamen van dit spektakel. Tim volgt het orkest en de Maestros in de aanloop naar het Maestro Concert.

Kaartverkoop Kaarten voor Maestro Roelofarendsveen zijn te koop vanaf woensdag 14 maart bij Veenerick boek en kantoor, Café Restaurant Hogenboom, Primera Domien Koek en natuurlijk bij de leden van Muziekvereniging Liefde Voor Harmonie.

Blijf Liefde Voor Harmonie volgen via de diverse mediakanalen zoals Facebook, Twitter, Youtube en de website www.liefdevoorharmonie.nl. En lees het Witte Weekblad, want in de aanloop naar Maestro Roelofarendsveen stellen wij elke week een kandidaat aan u voor. Zo mist u niks!

LVH wenst Meggy Beelen veel plezier en succes toe tijdens het Maestro project!