• Directeur HISWA Geert Dijks verwelkomt familie De Mooij.

    Ronald Speijer

HISWA-bedrijven bieden gezinnen watersportdag

KAAG Om gezinnen in Nederland te bewegen vaker gebruik te maken van watersport en -recreatie, werd maandag 18 juni bij De Kaag Watersport Academy het startschot gegeven van de landelijke Welkom op het water-actie voor jonge gezinnen.

Hiervoor verbindt HISWA Vereniging de komende maanden gezinnen en watersportorganisaties uit alle twaalf provincies met elkaar. Geert Dijks, directeur van initiatiefnemer HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersport- trakteerde het eerste gezin op een dag op het water. De familie De Mooij uit de provincie Zuid-Holland mocht meevaren op een botter en een speedboot én kreeg zeilles. Gezinnen die graag een gratis dag op het water willen ervaren en de mogelijkheden van watersport en -recreatie willen ontdekken, kunnen zich aanmelden via www.welkomophetwater.nl.

ENTHOUSIAST Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging: 'Welkom op het water heeft als doel zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de watersport en meer uren op het water te laten doorbrengen. Uit onderzoek is gebleken dat er meer Nederlanders zijn die willen watersporten, dan dat er watersporters zijn. De campagne laat zien hoeveel mogelijkheden er zijn, hoe toegankelijk watersport en -recreatie eigenlijk zijn én zet de watersport in volle breedte op de kaart. Wij bieden jonge gezinnen de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe leuk het is op én rond het water.' Hennie de Mooij, moeder van Matthijs (15) en Emma (14): 'Wij zijn als gezin nooit samen het water opgegaan. We zijn verrast dat er zoveel mogelijk is op het gebied van watersport en dat je bijvoorbeeld helemaal geen vaarbewijs nodig hebt om met een motorboot te varen. We hebben genoten vandaag. We gaan het water zeker vaker opzoeken.'

OPGEVEN Gezinnen uit alle provincies kunnen zich opgeven voor een dag op het water bij een van de vele HISWA-bedrijven. Zij kunnen kiezen uit verschillende activiteiten, waaronder motorboot varen, surfen, suppen, waterskiën, kanoën, zeilen of meevaren op een zeilcruise. Ga naar www.welkomophetwater.nl voor aanmelding en meer informatie.

WELKOM OP HET WATER Gedurende de Welkom op het water-campagne voor jonge gezinnen, wordt er in iedere provincie een familie geselecteerd die in een nabij gelegen waterrecreatiegebied een dag op het water aangeboden krijgt door een HISWA-bedrijf.

Watersport is voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Nederland is bovendien een écht watersportland met sporters die internationaal aan de top staan.