• Archief BDU

Glasvezel in buitengebied gaat door

KAAG EN BRAASSEM Het was op het allerlaatste nippertje, maar de buitengebieden van Kaagen Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost krijgen glasvezel.

Joep Derksen

Lang leek het er op, dat het niet zou lukken om minimaal 50 procent van de huishoudens te laten aanmelden voor dit glasvezel. Maar dankzij de enorme inzet van de lokale glasvezelambassadeurs kwamen in het laatste weekend toch nog de minimum benodigde hoeveelheden handtekeningen binnen. Hierdoor hebben genoeg mensen zich ingeschreven bij één van de vier serviceproviders.

CAMPAGNE Begin dit jaar begon GlasDraad Groene Hart met een campagne voor het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Zo kunnen de mensen buiten de kernen ook genieten van snel internet.

Minimaal 50 procent van de huishoudens moest een contract tekenen, om aan te geven, dat ze dat snelle internet willen hebben. Heel lang leek het niet te gaan lukken, maar met een laatste krachtsinspanning is het dan toch voor elkaar.

AMBASSADEURS Glasdraad campagneleiders Henk Jan Witteveen en Sjouke van Dijk zijn de 'glasvezelambassadeurs' in deze regio enorm dankbaar. ,,Een groot deel van het succes is aan hen te danken.''

NOG DIT JAAR Nog dit jaar – na de zomer – moet de aanleg van het glasvezelnetwerk al beginnen. De eerste huishoudens kunnen al aan het eind van 2018 gebruik maken van supersnel internet.