• Blokhutboot.

    Blokhutboot.nl

Dwangsom voor nautic loft

KAAG Het college heeft ingestemd met het opleggen van een last onder dwangsom van 1.500 euro. De gemeente is er van overtuigd, dat in jachthaven 't Fissertje een woonboot ligt aangemeerd en geen pleziervaartuig, zoals de eigenaar laat weten.
De eigenaar had bezwaar gemaakt tegen deze dwangsom en voerde hierbij als argumenten aan, dat het hier gaat om een 'loft', met een eigen motor, stuurinrichting, boegschroef en dat deze 'volledig vaarbaar' is. Bovendien is er volgens hem geen toilet in de loft aanwezig. Om zijn argumenten kracht bij te zetten, verwijst de bezwaarmaker naar de website www.blokhutboot.nl. Maar daarop valt juist te lezen: ,,De Blokhutboten zijn zo ingericht dat je met 4 tot 5 personen aan boord comfortabel kunt verblijven en overnachten. Zo is er onder andere een tweepersoonsbed, een dubbele bank welke om te bouwen is tot 2 slaapplaatsen, een complete keuken en een aparte toiletruimte.''
Een ambtelijk advies reageert hierop: ,,De omschrijving die op deze website wordt gegeven, geeft aan dat de boten zo ingericht zijn dat ze als 'blokhut' te gebruiken zijn. Dat wil zeggen; geschikt voor dag- of nachtverblijf. De verwijzing naar deze website bevestigt juist de conclusie die over de nautic loft getrokken zou moeten worden.'' Het college houdt dus vast aan het opleggen van de dwangsom van 1.500 euro, zo lang de loft in de jachthaven blijft liggen.