• Deelnemer Roel Vernooy balanceert op de spriet.

    PR
  • De winnaars in de categorie 25+ Jerry Visser, Roos van der Zwaan en Hester Beelen.

    PR

Duoloop populair bij Sprietlopen

LEIMUIDEN De zestiende editie van het traditionele Sprietlopen over de Drecht op zaterdag 9 juni was een een groot succes.

Een recordaantal duolopers maakte de oversteek. Niet minder dan veertig koppels hadden zich voor dit populaire onderdeel ingeschreven. Bij de duoloop steken twee deelnemers tegelijk via twee sprieten de Drecht over. Ze houden allebei het uiteinde van een touw vast en mogen dat niet loslaten.

WEDSTRIJD De wedstrijd (droog over komen) werd dit jaar bij de meisjes gewonnen door Debbie van der Zee uit Leimuiden, ook de winnares van talloze voorgaande edities. Bij de jongens werd de wedstrijd gewonnen door de Yoep Rijkelijkhuizen. Bij de nieuwe categorie dames en heren 15-24 jaar ging de wisselspriet naar Wouter Bos uit Leimuiden en in de categorie dames en heren 25+ was het Roos van der Zwaan uit Leimuiden die met het goud naar huis. De Duoloop werd gewonnen door Maud van Haaster en Debbie van der Zee.

ORIGINALITEIT De jury bestond dit jaar uit de wedstrijdleiders. Deze jury beoordeelde de deelnemers wat betreft de originaliteit van hun uitmonstering. De twee originaliteitsprijzen gingen dit jaar naar Pien Boere die de spriet overstak in kleding die op een zomerfestival ook niet zou misstaan en de vriendinnen Lisanne van der Velde en Pip de Vries die als bruidsmeisjes waren verkleed. Merel en haar vader Boy Kiebert kregen de pechprijs. Tijdens de duoloop kwamen ze droog over maar vader Boy gleed op het laatste moment uit en landde met zijn voet in het water en dat mag niet.

EINDUITSLAG De einduitslag van 2018 is als volgt.

Meisjes: 1. Debbie van der Zee, Leimuiden. 2. Evi van Haasteren, Leimuiden. 3. Xante van Haasteren, Leimuiden. Jongens 1. Youp Rijkelijkhuizen, Leimuiden. 2. Elvis Pecht, Leimuiden. 3. Kevin Eekelschot, Leimuiden. Duoloop: 1. Maud van Haaster en Debbie van der Zee, Leimuiden. 2. Hessel en Martijn, Leimuiden. 3. Beer Koster en Kevin Eekelschot, Leimuiden. Dames & Heren 14-25: 1. Wouter Bos, Leimuiden. 2. Jeroen Millenaar, Leimuiden. 3. Timo Zaal, Leimuiden. Dames&Heren 25+ 1. Roos van der Zwaan, Leimuiden. 2. Jerry Visser, Leimuiden. 3. Hester Beelen, Leimuiden. Originaliteit: Pien Boere Zomeroutfit, Leimuiden. Lisanne van der Velde en Pip de Vries Bruidsmeisjes, Leimuiden. Pechprijs: Boy en Merel Kiebert, Leimuiden.