• PR

Burgemeester voor de klas bij Bonaventura

ROELOFARENDSVEEN Burgemeester Van der Velde en wethouder Hoek bezochten woensdag 13 september voor de klas bij 1A van het Bonaventuracollege aan de Schoolbaan. De burgemeester had op verzoek haar ambtsketen omgehangen en dat was direct een onderwerp om met de klas over te praten. Wat doet een burgemeester? Wat doet een wethouder? Hoe word je wethouder? Maar ook vragen als: Wilde u altijd al burgemeester worden? Doet u zelf de boodschappen? Hoeveel verdient u? Eerst waren de kinderen wat verlegen, er staat immers niet elke dag zomaar een burgemeester voor je neus, maar al snel hing er een ontspannen sfeer en durfden de kinderen vrijuit te praten.

DEMOCRATIE Democratie en verkiezingen waren onderwerp van gesprek. Dat leek moeilijk, maar op school bestaat er een leerlingenraad waar op een vergelijkbare wijze gewerkt wordt.

Op het einde van het gesprek gaf de burgemeester aan dat wanneer de kinderen haar nodig zouden hebben, zij haar aan haar jasje konden trekken. Die uitdrukking was niet voor iedereen even duidelijk. Bij het nagesprek sprak een van de kinderen verbaasd: "Dat je haar zomaar aan haar jasje mag trekken!"