• Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek
  • Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek

Bollenstreek Kunstroute

KAAG EN BRAASSEM Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek houdt zaterdag 6 en zondag 7 oktober de Bollenstreek Kunstroute. Beide dagen kunnen belangstellenden van 12 tot 17 uur ateliers, galerieën en bijzondere locaties bezoeken in Burgerveen, Leimuiden, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen en Rijpwetering.

Op twaalf locaties tonen en verkopen ruim 40 schilders, beeldhouwers, keramisten, sieradenmakers en andere beeldend kunstenaars hun werk. Ook vertellen ze er graag over. Van de verkoop is een percentage bestemd voor het goede doel Vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine, Senegal. Net als de opbrengsten uit de workshops en de loterij met vele (kunst)prijzen. Op alle locaties ligt een routebrochure voor u klaar.
Bijzonder is, dat bezoekers ook zelf aan de slag kunnen in workshops.
* Workshop spiegel maken voor volwassenen (€ 10), totempaal voor kinderen (€ 5) door Robert van Rossem (Zorg en beleveniskwekerij Buurman Toon, De Baan 37, Oude Wetering)
* In 10 minuten wordt uw portret in houtskool getekend door Leo van Klink, € 3 voor kinderen, € 5 voor volwassenen (Knaagdierenpension De Blaarkop, Noordveenweg 4, Nieuwe Wetering)
* Vul zelf een bloembollenmand voor een lang, bloeiend voorjaar o.l.v. Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek, € 25 (De Veense Bukker, Hazenpad 1, Roelofarendsveen; hier staat ook de infostand van stichting Kafountine!)
* In de workshop boetseren door Dieneke Tiekstra wordt één uur gewerkt met charmotte klei. Kies voor de verrassende opdracht of voor vrij werk, € 15 (Galerie Rueb & Tiekstra, Oud Adeselaan 3, Rijpwetering)
Alleen op zondag:
* Vloeiend schilderen met ecoline, € 15, in atelier Art & Anja: Burgemeester Bakhuizenlaan 44, Leimuiden.
* Een monoprint in het thema natuur (A4-formaat) met inkt, papier en rollers bij Eline Gumbert, € 12 (locatie: Kampeerboerderij De Straat-Hof, Willem van der Veldenweg 57, Leimuiden)
U kunt uw route ook nog beginnen op één van deze adressen:
* si-lo atelier, Leimuiderdijk 238A, Burgerveen
* Atelier Ruben van der Meer, Vriezekoop 16, Leimuiden
* Hanneke van der Kruit, Schoolbaan 38, Roelofarendsveen
* Annette Jasperse, Zuideinde 46a, Roelofarendsveen
* Bed & Breakfast De Hertog-Inn, Achterdijk 2, Rijpwetering
De locaties zijn te herkennen aan bordjes voor de deur met blauw en gele ballonnen eraan. U kiest zelf waar u begint en of u er één of twee middagen over doet!