• Kampeerboerderij De straat-hof.

    straat-hof-nl

Adamas opent inloophuis in Leimuiden

LEIMUIDEN Het Adamas Inloophuis opent dinsdag 11 december voor het eerst haar deuren op Kampeerboerderij De Straat-hof, Willem van der Veldenweg 57.

Vanaf die dag kunnen inwoners van Kaag en Braassem die geconfronteerd zijn met kanker daar iedere tweede dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur terecht voor een lotgenotengesprek en koffie met verse melk van de boer.

Annelies Osinga, coördinator: "Een op de drie mensen wordt geconfronteerd met kanker. Als patiënt, naaste of nabestaande. Wanneer kanker op je pad komt krijg je te maken met veel onzekerheden, vragen en emoties. Veel mensen hebben behoefte aan een luisterend oor of praktische informatie. Om samen met lotgenoten te praten, of om een activiteit te doen. In Nieuw-Vennep staat een fantastisch mooi inloophuis, Adamas, maar dit is voor veel inwoners van Kaag en Braassem net iets te ver, of zijn ze hier gewoon niet van op de hoogte. Daarom komen wij naar de inwoners toe, door op locatie bij De Straat-hof een lotgenotengesprek aan te bieden”.

Petra Kors en Aad Straathof, eigenaren van de kampeerboerderij, stellen een prachtige ruimte beschikbaar waar ze de inwoners van Kaag en Braassem één keer per maand een inloopochtend aanbieden. “Aad en ik voelen ons sociaal en maatschappelijk heel erg verbonden met de regio. Voor ons voelt het heel natuurlijk om onze inwoners Adamas op locatie aan te bieden”, aldus Kors.

“We zijn ontzettend blij dat we Adamas dichter in de buurt van de bewoners van Kaag en Braassem kunnen brengen”, vervolgt Osinga, zelf woonachtig in Rijnsaterwoude. “Nu zijn de openingstijden nog beperkt, maar bij voldoende belangstelling kunnen we deze uitbreiden en activiteiten aan gaan bieden.”

Bewoners van Kaag en Braassem zijn welkom om een kijkje te komen nemen en een heerlijke cappuccino te drinken met melk van eigen koeien.

ADAMAS INLOOPHUIS Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep en in het Spaarne Gasthuis werken 110 vrijwilligers die 15.000 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 330.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.