Lezersnieuws

De Zonnebloem zoekt bestuursleden

De regionale Zonnebloemafdeling is hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Gezocht wordt met name naar een voorzitter en een secretaris. Enthousiaste mensen met verbindende en organisatorische kwaliteiten.

Nazomer in de Veense polder

Afgelopen weekend konden we (weer) volop genieten van een echte 'oudewijvenzomer'.

Kom bij het Akkoord!

Voor de mensen die ons nog niet kennen; Akkoord is het kinder- en tienerkoor van de St. Jan de Doper. Wij bestaan momenteel uit 8 kinderen, 7 tieners, een pianist en natuurlijk een enthousiaste dirigente. 

Goudsbloemen met hommel

Deze foto maakte ik 10 oktober jl. op de Leimuiderdijk te Weteringbrug. De goudsbloemen stonden in een voortuin, zodat ik deze met gemak fotografisch kon vastleggen. De hommel is op zoek naar de (laatste) nectar. De hommel is een stuk groter en breder dan bijen en wespen, en zijn sterk behaard.

Druk op de Wetering

Het is bijzonder zaterdag 13 oktober en nog zulk prachtig zomerweer. Dit was goed te merken op de Wetering waar deze mooi Slepers voorbij vaarden.

Buxusmot veroorzaakt kaalslag in Oude Wetering.

De buxusmot, een mooi vlindertje en leuke rups veroorzaakt een kaalslag op vele buxushaagjes in Oude Wetering. Ik heb de hele haag verwijderd. In Oude Wetering staan meer buxushaagjes die aangedaan zijn. Kijk maar eens in uw tuin.

Zonsopgang boven nieuw te bouwen Westend 13-10-2018

Ik maakte deze foto vanuit ons slaapkamerraam. 's-morgens om ca. 7.00 uur.

 

Hollands Landschap

De Dwarsweg, met in de verte de Moppemolen.

930.000 Euro zorgt voor veel ellende in de wijk.

930.000 Euro voor voetbalvereniging de Kickers, weer zo’n wazige en schimmige deal van onze gemeente.

Lelijk eendje wordt zwaan.

Het lelijke eendje wordt een mooie zwaan. De onderkant van haar vleugels is al wit. Ze plukt de donsveren en slaat ze klapwiekend uit haar lijf.

Pagina's