• Rox en Stacy tijdens kür Baboeschka team 3

    Yvonne Bauer

Wedstrijddag V.V. Baboeschka zeer geslaagd!

13-11-2017, 00:30 | Lezersnieuws | Marlies van heiningen

Met rond de 150 deelnemers was het een drukke boel bij Manege Hoogenboom Ruitersport in Nieuwe Wetering! De deelnemers kwamen vanuit de kop van Noord Holland tot diep in Brabant. Allemaal verschillende accenten, maar met een gedeelde liefde: Voltige!

De dag begon met 20 teams in de categorie BB stap, de lichtste categorie. Dat is echt bijzonder veel. Misschien is de conclusie te snel getrokken, maar hopelijk wijst dit op een groeiende populariteit van de voltigesport! Ons jongste team deed voor het eerst mee met een wedstrijd en eindigde op de 15e plaats. Zeker geen slecht begin! Evy Klein startte solo in dezelfde klasse en eindigde op de 13e plek. De eerste prijs ging naar Roy Rogers 6 uit Bilthoven.

Team 3 startte in de BB galop en wist daar een fraaie tweede plaats te behalen. Mara Verbiest behaalde als solo de derde plek. De eerste plaats ging naar een duo uit Brabant. In de B startten Amelie Bauer en Marissa Schmidt beiden als solo. Zij bereikten respectievelijk de 4e en de 3e prijs. Amelie won ook nog een extra prijs: haar kür had de beste artistieke score behaald. De winst ging naar Meers Paardencentrum uit Hoofddorp. Bij de L teams ging de winst naar Roy Rogers team 2, uit Bilthoven. Bij de L solo's is de beker naar Hip Oss uit Brabant gegaan. Bij de M solo's bleef de eerste prijs in Roelofarendsveen: Geertje van der Meer behaalde op Lorida de eerste plek. Ook de prijs voor de beste artistieke score was voor haar.

Tot slot was er nog de rubriek pas de deux L. Deze is gewonnen door V.v. de Nieuwe Heuvel uit Lunteren. Zo zijn de prijzen verdeeld over een groot deel van Nederland en gingen voltigeurs, longeurs en paarden met een goed gevoel terug naar huis.

Voorafgaande aan de prijsuitreikingen is er ook nog een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Hercules. Hercules was een top paard van Manege Hoogenboom op wie door de voltigeurs van Baboeschka en van Roy Rogers als zij internationaal uitkwamen voor Nederland veelvuldig en met groot plezier is gevoltigeerd. We missen hem enorm.