• Robin Captijn

    RC
  • Voet-specialist

    rc

Voet-specialist nu ook in Kaag en Braassum

13-10-2017, 12:30 | Lezersnieuws | Robin Captijn

Welkom bij de voetspecialist

Vanaf woensdag 1 november 2017 kunt u ook in Kaag en Braassem en omstreken terecht bij voetspecialist Robin Captijn.

Een voetspecialist/podoloog is een zorgprofessional die gespecialiseerd is in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Klachten die u kunnen belemmeren in het dagelijkse functioneren en welke ontstaan vanuit de voet, namelijk een afwijkende voetstand of verkeerd looppatroon. Ook sportblessures of klachten als gevolg van bijvoorbeeld artrose kunnen door de voetspecialist behandeld worden. Een uitgebreid overzicht van aandoeningen, werkwijze en toegepaste therapieën vindt u op www.voetspecialist.nl.

Bij voetproblemen is er normaal gesproken maar één oplossing en dat zijn de steunzolen. Voor de voet-specialist is dit niet de oplossing. Met steunzolen ondersteunt u en corrigeert de stand van de voet. Wanneer u dit toepast dan worden de voetspieren luier en het gevolg is weer nieuwe steunzolen aan laten meten. Op deze manier komt u nooit meer van de steunzolen af. De voet-specialist leert u wat u aan slappe voetspieren kunt doen. Bij deze vorm van therapie zal de voet zich zelf corrigeren en behoren steunzolen tot het verleden.

Eén keer investeren in deze vorm van therapie en u hoeft nooit meer in zolen te investeren. Ook kunt u weer schoenen aan die u leuk vindt en niet alleen die waar de zolen in passen.

Met de voettherapie gaan we er samen voor zorgen dat het contact met de voeten weer blijvend hersteld wordt. Het gaat om bewust bewegen. Wanneer u de voetspieren bewust in beweging zet, herstellen de voetbogen, enkel- en kuitspieren zich vanzelf. Als dit proces zorgvuldig wordt uitgevoerd, zal het gehele lichaam zichzelf gaan uitlijnen. Door deze natuurlijke aanpassing wordt het lichaam beter ondersteund en dat noemen we balans.

Robin werkt met veel plezier en passie en heeft met zijn therapie al veel mensen kunnen helpen om van hun -soms jarenlange- klachten af te komen. Heeft u interesse? Robin komt graag bij u aan huis of op het werk. In Kaag en Braassem op de dinsdag en woensdag.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel met Robin op 06-2911 5498 op werkdagen van 8 tot 17 uur.