Succesvolle jubileumeditie ronde van Jezus-Eik

18-06-2018, 19:17 | Lezersnieuws | Richard

Wielerclub Hoogmade kan met veel plezier terugkijken op haar 25-jaar jubileum editie van de Bike-Zone ronde van Jezus-Eik. Onder zeer goede weersomstandigheden  streden ruim zestig deelnemers in de verschillende leeftijdscatagorien om de eer. De rapste renner, Joram Grootveld, legde het parcours af met een gemiddelde snelheid van 42,7 km. per uur en en liet de chronometers stoppen bij 18 min. 7 sec.  Als gast coureur moest hij de hoofdprijs echter overlaten aan Frank Bisschop, de snelste man uit Hoogmade. Zijn vrouwelijke collega bij de dames senioren zat daar niet ver achter. In een Giro de Italia outfit fietste Harriet Koorn in stijl naar een tijd van 18.47.

Door het uitstekende fietsweer werden vele persoonlijke records gereden. Naast de eerder genoemde winnaars waren dat in de categorie Heren 40+: Sjon van Tol - 19.54, Heren 50+: Ron van der Meer - 19.13 en dames gasten: Chantal van Tol - 22.15. De grootse verbetering van een persoonlijk record werd gereden door Robbert Neyenhuis. Het reed bijna 3 minuten sneller dan in 2017! 

Meervoudig kampioen Kees van Rijn wist de 60+ klasse op zijn naam te schrijven in een tijd van 19.03. Zijn liefde en enthousiasme voor de wielersport heeft er toe geleid dat enkele selectiespelers van MMO ook in training zijn gegaan voor dit wielerspektakel en zich niet onverdienstelijk wisten te manifesteren.

Tijdens de prijsuitreiking, gepresenteerd door hoofd organisator Jan van Schie, werd uitgebreid stil gestaan bij de vele vrijwilligers die jaarlijks zorg dragen voor de start/finish procedure, tijdwaarneming, verkeersregeling en deskundig commentaar. 

Na de evaluatie van deze editie zal begonnen worden met de voorbereiding voor het volgend jaar, dan zal deze wielerronde verreden worden op vrijdag 21 juni.