• Links Dick met zijn buddy Frank.

    Frank de Wijn

Running Blind Alphen aan den Rijn gaat nu ook buiten de regio hardlopen.

11-06-2018, 18:31 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Running Blind Alphen aan den Rijn gaat nu ook buiten de regio hardlopen bij de Dirk Kuijt Beach Run op 15 juni a.s. Dit groepje visueel gehandicapte sporters laat zien wat voor een prestatie na ruim een jaar trainen zij kunnen leveren.

De hardloopgroep voor blinden en slechtzienden in Alphen aan den Rijn is vorig jaar april voor het eerst begonnen met drie visueel gehandicapten en vijf buddy’s.  Begeleid door een officiële trainster/coach wordt er getraind op de atletiekbaan van AAV’36 en later ook buiten de baan. Twee van de drie visueel gehandicapten hadden tot dan toe geen enkele hardloopervaring. De eerste prestaties werden in het najaar van 2018 al neergezet met de Zegerplasloop en een paar weken later 5 km. bij de 20-van Alpen. Deze prestaties zorgden elke keer voor een euforisch gevoel… en dat na pas 11 maanden trainen.

Dan staat nu de Beachrun van Dirk Kuijt voor de deur. Deze foundation zet zich in om het voor gehandicapte mensen mogelijk te maken om te kunnen sporten. (facebook @dirkkuyt Foundation).

Een van de blinde lopers is Dik. Hij heeft de vorige twee prestatieloopjes lekker gelopen. Voor aanvang van de tweede loop was hij al veel minder nerveus dan voor de eerste, de Zegerplasloop. Hij heeft inmiddels zoveel zelfvertrouwen gekregen dat hij voor deze Beachrun niet meer dagen van te voren zenuwachtig is. Hij weet inmiddels waartoe hij fysiek in staat is.

Voor alle lopers geldt dat zij er weer helemaal voor willen gaan. Na afloop is iedereen weer plezierig vermoeid en kan er worden teruggekeken op weer een prestatie van formaat.

Ben je slechtziend of blind en wil je gaan hardlopen met behulp van buddy's, neem dan contact op met Frankl de Wijn. 0652381890.