• De Woudse Dom tijdens Open Monumentendag 2017

    Kaag en Braassem Promotie

Inkijkje bijzondere gebouwen

20-07-2018, 15:51 | Lezersnieuws | kaag en braassem

Open Monumenten gezocht

Kaag en Braassem   In het weekend van 8 en 9 september is het Open Monumentendag. In navolging op het kleine succes in 2017, wil Kaag en Braassem deze speciale dag nog meer op de kaart zetten. Het is de bedoeling om dit te doen door op zaterdag 8 september routes uit te zetten tussen de deelnemende monumenten.

De bezoekers worden die zaterdag o.a. met (historische) voertuigen langs de diverse monumenten geleid. De Open Monumentendag is volgens de landelijke organisatie dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Met het thema van dit jaar ‘in Europa’, sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

De gemeente en Kaag en Braassem Promotie stellen het zeer op prijs als eigenaren van zowel gemeentelijke- als Rijksmonumenten of architectonisch interessante gebouwen bereid zijn hun pand open te stellen. Als u wilt deelnemen en uw monument op één of beide dagen wilt openstellen, dan kunt u zich daarvoor tot uiterlijk 17 augustus a.s. inschrijven. Dit doet u door een mail te sturen naar webredactie@rondomkaagenbraassem.nl.