• Kinderen verkleed langs alle deuren en spookacts

    Riny Winters

Geslaagde 5e editie Halloween in Hoogmade

30-10-2017, 22:11 | Lezersnieuws | Richard Bakker

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde Stichting Zomerkamp Hoogmade vrijdag 27 oktober een Halloweenfeest in het dorp. Verkleed in uitgedoste en enge kostuums, liepen de schoolkinderen in groepen langs vele versierde huizen en spannende spookacts.

Zomerkamp Hoogmade bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers die ieder jaar in de zomervakantie een kampweek organiseert voor basisschoolkinderen. Om nog een extra activiteit voor de jeugd in het leven te roepen, startte het in 2013 met het organiseren van een Halloweenfeest. Elk jaar doen steeds meer inwoners mee aan Halloween door acts te organiseren en huizen te versieren, zo ook afgelopen vrijdag.

De organisatie was na afloop zeer te spreken over de manier waarop de inwoners invulling hebben gegeven aan het feest. Door het grote enthousiasme was het opnieuw een flinke opgave om alle acts en huizen van een bezoek te voorzien. Zoals elk jaar werd ook nu weer een prijs weggegeven voor de mooiste act. Ditmaal was deze eer voor 'De spooksteeg', een initiatief van inwoners uit de Bruijnlaan en van Alcmaerlaan.

Na wederom een succesvol verlopen Halloweenfeest zal een zesde editie ongetwijfeld gaan plaatsvinden. Voor nu kunnen de kinderen nagenieten van de kampweek met de DVD vol leuke beelden en foto's, die afgelopen vrijdag ook werd uitgereikt.