• de winnaars op het podium

    vakcentrum

De Kaaswereld verkozen Beste Boerenkaasspeciaalzaak van Nederland

17-04-2018, 08:00 | Lezersnieuws | Fam

De Kaaswereld uit Roelofarendsveen is gisteravond, maandag 16 april 2018, uitgeroepen tot Nederlands beste specialist landleven. De prijs werd overhandigd door Irene Moors tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten in ‘Hart van Holland’ te Nijkerk.

 

De wedstrijd vind om het jaar plaats in wisselende categorieën en wordt georganiseerd door het vakcentrum voor zelfstandige retailondernemers. Om mee te kunnen doen aan de wedstrijd moest de Kaaswereld zich eerst laten certificeren door de controleurs van het vakcentrum. Gecertificeerde foodspecialiteitenwinkels onderscheiden zich op het gebied van vakkennis, kwaliteit en bedrijfsvoering.

Voor de wedstrijd zelf worden alle deelnemende winkels beoordeeld door een consumentenjury, een deskundigenjury uit de eigen branche en een vakjury uit een andere branche. Op basis van hun individuele beoordelingen wordt een selectie gemaakt. Deze finalisten worden nogmaals beoordeeld door andere juryleden. Deze onafhankelijke finalejury bestaat uit een vakjurylid, de vorige winnaar van deze winkelcategorie en een anonieme consumentenjurylid. Samen zijn zij tot de conclusie gekomen dat De Kaaswereld de beste van Nederland is.

Er is maar één échte Kaaswereld in Nederland. Mensen denken wel eens dat De Kaaswereld een franchise-formule is, maar dat is niet waar. Als eigenaar is Richard van Klink zelf verantwoordelijk voor de in- en de verkoop, voor de huisstijl tot alle acties in de media. De Kaaswereld is gevestigd in ‘het groene hart’, daar waar de beste boerenkaasmakers vandaan komen. Richard van Klink is geboren en getogen in deze regio en komt bij de meeste boeren gewoon over de vloer. Zo bouwt hij een band op met de boeren en weet hij wat er speelt op het bedrijf. ‘Het verhaal van de koe en de kaas kennen wij echt’.

‘Het verhaal van de koe en de kaas kennen wij echt’

Het is uiteindelijk niet alleen duurzamer om producten uit de eigen regio te halen, het is ook een kwestie van kwaliteit én van gunnen. De kaasmakers werken hard, houden van hun koeien, dragen zorg voor mens en omgeving. Ze maken ook nog eens de lekkerste kaas. De boeren zorgen er tenslotte voor dat wij op een mooie zomerdag langs de weilanden kunnen wandelen, varen of fietsen en kunnen genieten van ons mooie polderlandschap.

Natuurlijk kunt u bij de Kaaswereld ook terecht voor heerlijke Cono- en goudse kaas. Een mooi assortiment wijn, speciaal bieren, vers gebrande noten, olijven, biologische producten en een uitgebreid assortiment buitenlandse kazen. Het meest trots zijn ze bij De Kaaswereld op de 50 verschillende boerenkazen van 25 verschillende boeren die ze in huis hebben om te laten proeven. Dat maakt de Kaaswereld volgens de jury DE BESTE SPECIALIST LANDLEVEN 2018.