Bibliotheek Roelofarendsveen gaat verhuizen

04-12-2017, 12:00 | Lezersnieuws | Bibliotheek Rijn en Venen

Op 30 december zal de bibliotheek in Roelofarendsveen op zijn huidige locatie voor het laatst open zijn. De vestiging verplaatst namelijk binnen Roelofarendsveen naar het gebouw "De Kaskade". Op 15 januari wordt de nieuwe vestiging feestelijk geopend.

Tijdelijke veranderingen

De verhuizing zelf duurt iets langer dan 2 weken. De Bibliotheek Rijn en Venen haar leden aan om vooral veel te lenen. Dit doen ze mede door het aantal te lenen materialen te verdubbelen. Ook zal er voor de boeken die in de tijd van de verhuizing ingeleverd moeten worden geen boete gerekend worden en kunnen mensen dus 16 dagen langer genieten van hun materialen.

Samenwerking

De bibliotheek werkt nauw samen met diverse maatschappelijke partners, scholen en bedrijven. Door haar verhuizing naar Kaskade zal de samenwerking met de basisscholen nog verder geïntensiveerd worden.

Basisvaardigheden

Ook op de nieuwe locaties komt er veel aandacht voor het Taalhuis en de basisvaardigheden. Om mee te doen in de maatschappij zijn lezen, schrijven en digitale vaardigheden van groot belang.

Iedereen is welkom

Niet alleen kinderen, maar ook hun ouders en de ouderen in Roelofarendsveen zijn weer welkom in deze nieuwe locatie. Naast het lenen van materialen blijft de bibliotheek ook een plek om te ontmoeten, te leren en talenten te ontwikkelen. Daar hoeven mensen geen lid van de bibliotheek voor te zijn.