• houtblazerstrio Treeo HOUT bestaat uit Marinda Kusters (fluit), Helmke Jansen (fluit), en Thomas Dulfer (fagot

    Kusters
  • Leonardo Valiente klavecimbel

    Straatjes

Dorpskerkconcert op 5 november met Treeo HOUT en klavecinist Leonardo Valiente Leimuiden

19-10-2017, 14:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 november 2017, 13:00 tot 14:30

Locatie:

dorpsstraat 49, Leimuiden
dorpskerk Leimuiden
Leimuiden

Dorpskerkconcert op 5 november te Leimuiden

Nieuwe en oude muziek tegenover elkaar

Op 5 november start alweer een kersvers nieuw seizoen van bijzondere concerten in de Dorpskerk in Leimuiden. De concerten staan ook dit derde seizoen weer garant voor onverwachte combinaties en verrassende programma's. In het eerste concert van dit seizoen brengt het jonge trio houtblazers, Treeo HOUT, vooral nieuwe muziek. Hun opleiding bij het Nederlands Blazers Ensemble staat er borg voor dat deze muziek de luisteraars op een sprankelende manier zal overvallen. Naast dit nog weinig gehoorde repertoire zullen ze ook bekende stukken en stijlen over het voetlicht brengen.

De muziek van de solist, de Uruguayaanse Klavecinist Leonardo Valiente, zal veel herkenbaarder zijn, al is een klavecimbel in de dorpskerk een uniek en hier nog nooit gehoord instrument. Hij zal oudere muziek spelen van onder andere de Nederlandse componist Sweelinck en van C. Ph. E. Bach. Zo belooft het een concert van uitersten te worden.

Aanvang 13:00, koffie vanaf 12:30. Kaarten à €10,- (kinderen €5,-) zijn te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.