Columns

Ron van der Lem: Voornaam

Tegenwoordig veranderen meer en meer mensen hun voornaam. Ik zag op tv een meiske spinnend tevreden te zijn nadat ze haar naam in Hannah had getoverd in plaats van Annemijn. 'Want daar kon je naar op rijmen', was haar verklaring. Ik ga dan meteen aan de slag na het aanhoren van zoiets.

Column Joep Derksen: Dubbelklepper

In deze weken van politiek reces kun je natuurlijk achterover gaan zitten en helemaal niets doen, waarde columnlezer. Of je organiseert samen met anderen een leuk evenement, waarbij cultuur en natuur met elkaar gecombineerd worden.

Column Joep Derksen: Zitvlees

De gemeenteraadsleden staan voor één van de allerbelangrijkste beslissingen in deze raadsperiode. Een besluit, dat de komende vier jaren verstrekkende gevolgen zal hebben en zal bepalen of ieder individueel raadslid nog wel gemakkelijk in het pluche zit of niet.

Column Ron v.d.Lem: Touwtjetrekken

Laatst ging ik met een heel lief meisje (dat toch ook wel heel ondeugend kan zijn) naar de mini-kermis in Leimuiden. We liepen innig hand in hand. Zullen we eerst gewoon een rondje lopen langs alle attracties?, vroeg ik. Maar nee, hoor. Het eerste de beste moest al beproefd worden.

Zomervakantie

Het is zomervakantie en dat betekent ook, dat dit het einde is van een roerig politiek jaar.

Joep Derksen

Roxane Rabarison: Omgang en civiel recht

Afgelopen week had ik weer zo'n schrijnende zaak, waarbij de moeder weigert mee te werken aan de omgang tussen vader en kind. Moeder en vader hanteren tegenovergestelde opvoedstijlen, waardoor moeder meent het kind te moeten beschermen tegen omgang met vader.

Column Ron v.d. Lem: borrelnoten

Het einde van het WK komt al aardig in het zicht. Van mij mag dat. Het loopt namelijk al aardig uit de hand bij mij thuis. Dat komt door het volgende: veel wedstrijden zijn niet om aan te gluren. Neem Colombia tegen Engeland bijvoorbeeld. Zelden zoiets benedenmaats gezien.

Pagina's