Columns

Joep Derksen: AVG

Kun je als fotograaf je werk doen bij informatieavonden, als er mensen voor je camera gaan staan en zeggen: 'Ik wil niet op de foto!'? Tot een paar maanden geleden was het gemakkelijk; dan was je reactie; 'Dan moet je aan de kant gaan'.

Roxane Rabarison: De vernieuwde Arbowet

Per juli 2017 zijn er een aantal aanpassingen opgenomen in de Arbeidsomstandighedenwet, beter bekend als de Arbowet. Tot 1 juli 2018 hadden werkgevers echter de tijd om deze aanpassingen door te

Ron van der Lem: Vette prent

Laatst belde iemand speciaal de redactie om met me in contact te komen. Da's niet vreemd, hoor. Dat gebeurt zo nu en dan. Deze persoon, een meneer uit deze gemeente op leeftijd, had een bijzonder verhaal. Hij wilde een vermeende misstand aan de kaak stellen met mij als spreekbuis.

Joep Derksen: Pontje

Vorige week stuurde ik een email aan John de Mol met een idee voor een televisiesoap. Die soap gaat over een rustiek eilandje, waar de bewoners iedere dag gebruik maken van een pontje. Op dat pontje worden verhalen met elkaar gedeeld, bloeien liefdes op en vinden scheidingen plaats.

Ron van der Lem: Volgebouwd

Bedankt voor uw bijval aangaande mijn column over de gedwarsboomde initiatieven voor een dorpspark in Roelofarendsveen. Een park dienend ter compensatie voor het door De Raad opgeslurpte groen dat eigenlijk aan u behoort. Al in de beginfase is er gesproken met mensen van natuurtuin De Bult.

Joep Derksen: Kritisch

Soms zijn er lezers van het Witte Weekblad, die niet het verschil weten tussen 'negatief' en 'kritisch'. Deze column gebruik ik, waarde columnlezer, om inzicht te geven in wat de taak is van een journalist, die de plaatselijke en regionale politiek volgt.

Ron van der Lem: Tuinder zoekt vrouw

Beter goed gejat dan slecht verzonnen, zei mijn mentor ooit. Heb ik goed onthouden, die raad. Nu ben ik bezig met het ontwikkelen van een lokaal tv-programma genaamd 'Tuinder zoekt vrouw'. Zo'n kijkcijferwonder op de nationale zender verdient een lokale spin-off.

Joep Derksen: Zwembad

Kaag en Braassem is te klein voor twee zwembaden, waarde columnlezer. Er is al een prachtig zwembad in Leimuiden; zet daar vier muren omheen met een dak er bovenop en je hebt een fraai binnenbad.

Roxane Rabarison: Onderzoek kinderen en scheiding

Uit een recent landelijk onderzoek van de Vereniging voor Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingmediators (vFAS) onder (inmiddels volwassen) kinderen blijkt dat er tijdens de scheiding van hun ouders veel te weinig naar hen is geluisterd.

Pagina's