Columns

Columnist:

Ron van der Lem

Column Ron van der Lem

Vorige week was ik in de bibliotheek uitgenodigd om daar een signeersessie te doen voor mijn onlangs verschenen bundel 'Gepakt door de Polder'. Voor mij een eerste keer om zoiets in een bieb te doen. De ontvangst was uiterst hartelijk.

Joep Derksen: Bijzonder

Het was vorige week weer een bijzondere raadsvergadering, waarde columnlezer. In het politieke midden werd Rick van Seggelen (PRO) verwelkomd, omdat hij de komende maanden het stokje overneemt van Sandra de Wagenaar.

Roxane Rabarison: Maatregelen WAB symptoombestrijding

De Wet Arbeidsmarkt in Balans symptoombestrijding? De WAB doet een hoop stof opwaaien. Deze week bepleit een drietal juristen in de Tweede Kamer dat de beoogde proeftijd van vijf maanden zal leiden tot het ongeoorloofd sluiten van tijdelijke contracten van vijf maanden.

Joep Derksen: Dwang

Volgens burgemeester Marina van der velde kan het verbeteren van de doorstroming van de Passage Leimuiden niet gebeuren zonder de aanleg van het bedrijventerrein Drechthoek II. De grondeigenaren van dat gebied kunnen hun borst nat maken, waarde columnlezer.

Ron van der Lem: Dorpsraad

Wat een gedoe rondom de Dorpsraad van Leimuiden. En wat een schande als het inderdaad zo is dat er leden of verwanten ervan worden bedreigd. U mag gerust weten dat ik ook mijn vraagtekens had aangaande voornemens van sommige raadsleden. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven.

Columnist:

Joep Derksen

Joep Derksen: Triest

Vorige week waren alle inwoners van Kaag en Braassem getuige van een dieptriest dieptepunt. De voorzitter van de Dorpsraad Leimuiden – en in haar kielzog het voltallige bestuur van die Dorpsraad – trad af.

Columnist:

Ron van der Lem

Ron van der Lem: Sint en zo

Afgelopen week liep ik mee met de Sint. Een uitgebreider relaas daarvan staat elders in dit blad. Ik was in de omstandigheid die dag dat ik zelfs eventjes met hem kon babbelen. Het moet me van het hart te melden dat de oude bisschop niet bepaald blij uit zijn doppen keek.

Pagina's