• Archief

Programma Veense Kermis

15 september

Frisdance

20.00 Voor de vierde keer houdt het Oranjecomité in samenwerking met VJR en Splotz een Frisdance als opening van de feestweek. Frisdance is voor de jeugd van de brugklas tot en met 15 jaar en is tegen 23.30 uur afgelopen.

Locatie: Splotz

16 september

Marathon

12.00 De leukste marathon van Nederland gaat zaterdag 16 september weer van start. Het thema dit jaar is 'Der eins und einige supertolle schlager und blumenlauf'. Er wordt gestart op Veenderveld 35. Er doen 125 teams mee en ongeveer 40 individuele lopers.

Locatie: Meerdere plekken

17 september

Kermisviering Petruskerk

11.15 De elfde editie van de kermisviering in de kerk. Het thema is dit jaar 'De tel kwijtraken´. Pastor Glas gaat voor in deze speciale viering.

Locatie: Petruskerk

Straattoernooi Jeu de Boules

11.30 De Boel de Boules houdt deze zondag voor ongeveer 120 boulers een straattoernooi. Er wordt gespeeld op diverse locaties rondom het Noordeinde. Tegen 17.30 uur is de winnaar bekend.

Locatie: Noordeinde

Uitkaik

13.00 Diverse acts uit binnen- en buitenland geven een optreden weg tijdens de opening van het culturele seizoen in Kaag en Braassem. Van het living statue van Status Apart tot Tall Tale acrobatics met een voorstelling op letterlijk hoog niveau er is genoeg te beleven.

Locatie: Noordhoek/Noordeinde

Ponystappen

14.00 Op de parkeerplaats achter de HEMA kunnen liefhebbers van pony´s aan hun trekken komen. Er kan een ritje gemaakt worden en Daan, Chico en Rakker laten zich graag aaien door kinderen. Ook kan er met hoefijzers worden gegooid en een ritje worden gewaagd op de mechanische pony Mien.

Locatie: Achter de Hema

Stappen met steppen

17.00 De jaarlijkse kroegentocht per step vindt ook dit jaar weer plaats. Deelnemers steppen naar de Haven, De Pepersteeg, ´t Veen eten en drinken, Hogenboom, Jan Punt en de Alkeburcht. Bij elke kroeg is genoeg te doen.

Locatie: deelnemende kroegen

18 september

Oranjeloop

19.00 Vanaf 19.00 uur is het centrum van Roelofarendsveen weer het toneel voor de Oranjeloop. De startnummers zijn ook dit jaar weer verkrijgbaar bij café Jan Punt vanaf 18.30 uur. Er kan gelopen worden op de 2, 6, of 10 km. Kinderen ouder dan 12 jaar mogen niet meer met de 2 km loop meedoen. De 2 km start ivm de veiligheid 5 minuten eerder.

Locatie: centrum

Finale biljarten

19.00 Sinds eind april zijn er tientallen wedstrijden gespeeld voor een plekje in de finale van het oranjebiljartkampioenschap. De finale vindt deze avond plaats in café Jan Punt.

Locatie: Jan Punt

Oranje Dartstoernooi

19.00 Ook een jaarlijks terugkerend toernooi is dat om de titel van beste kermisdarter. Vorig jaar wist Johan van Velzen te winnen. Wie wordt er dit jaar de winnaar? Inschrijven vanaf 19.00 uur.

Locatie: ´t Veen eten en drinken

19 september

Taptoe

Op het trainingsveld van DOSR vindt ook dit jaar de Taptoe plaats. Meerdere fanfarekorpsen vertonen hun kunsten en er wordt ook nog gezamenlijk gespeeld.

Locatie: DOSR

Bridgedrive

20.00 Er kunnen 64 paren meedoen aan de Oranje Bridgedrive. De inschrijving voor dit toernooi sluit vrijdag 15 september. Opgeven kan via: 071-3315803.

Locatie: Wagenaar

Tafelvoetbal

20.00 Ook niet meer weg te denken is het kermis tafelvoetbaltoernooi van De Treffers. Er wordt gespeeld in koppels. De finale wordt rond middernacht verwacht.

Locatie: Sportpad 2

20 september

Sjoelen

14.00 Woensdagmiddag is traditioneel de middag voor het sjoeltoernooi. Teams van drie personen kunnen deelnemen. Inschrijven vanaf 14.00 uur tot het vol is.

Locatie: ´t Veen eten en drinken

Luchtkussenfestival

14.00 Dankzij de nieuwe sponsor EFM staat er ook dit jaar weer een enorm luchtkussenfestival op het programma. Voor groot tot klein zijn er luchtkussenactiviteiten.

Locatie: Leliestraat

21 september

Kermis in Jacobus

10.30 In Jacobus vindt jaarlijks een spellenkermis plaats. In de ochtend voor bewoners en familie en in de middag is iedereen welkom.

Locatie: Jacobus

Verenigingmanifestatie

19.00 Kinderen lopen verkleed in hun sportkleding een ronde door het dorp. De optocht eindigt tegen 20.00 uur bij het kermisterrein.

Locatie: hele dorp

Opening kermisterrein

20.00 Na de Taptoe is het dan eindelijk zover. Het kermisterrein gaat open. Op vrijdag opent het terrein om 11.00 en op zaterdag om 12.00 uur.

Locatie: Parkeerterrein DOSR

22 september

Ballonnenoptocht

10.00 Leerlingen van de basisscholen gaan deze ochtend op pad met ballonnen. Na een rondgang door het dorp laten ze op het voetbalveld bij de Leliestraat collectief de ballonnen op. Daarna is het afwachten welke ballon het verste is gekomen.

Locatie: Leliestraat

Wandelspeurtocht

14.00 Vanaf ´t Veen eten en drinken start een bijzondere speurtocht. Dappere avonturiers maken kans op prijzen en vrijkaartjes.

Locatie: ´t Veen eten en drinken

Viswedstrijd

14.00 In samenwerking met ´t Looze Vissertje is er een viswedstrijd voor de jeugd van Roelofarendsveen.

Locatie: Gerberastraat

Seniorenschuurfeest

14.00 Voor alle senioren van 60 jaar en ouder is er in de hal van MaToCo een feest met een optreden van Willeke Alberti als hoofdact. Ook de Aarebeijeplukkers verrassen de senioren met een optreden. Kaarten zijn te koop bij Veenerick, Primera en eventueel aan de deur als ze nog beschikbaar zijn.

Locatie: De Baan 55

Lampionnenoptocht

20.00 De jaarlijkse lampionnenoptocht vindt plaats op vrijdagavond. De route eindigt op het kermisterrein.

Locatie: De Kiem en Dotterbloem

23 september

Jeugd bloemencorso

10.00 Het jaarlijkse bloemencorso kan een van de hoogtepunten van de kermis worden genoemd.

Locatie: Hele dorp

Tonknuppelen

13.30 Het jaarlijkse tonknuppelen in de Veen is ook niet meer van het programma weg te denken. Deze oersport is ook al een feestje om te bekijken.

Locatie: DOSR

Tobbetje Steken

14.30 Het tobbetje steken is ook al zo´n oude traditie. Ook dit jaar strijden er tientallen deelnemers om de titel.

Locatie: Wilgenstraat

24 september

Ontnuchterings

wandeling

9.00 Als laatste activiteit van de kermisweek staat de traditionele ontnuchteringswandeltocht op het programma. Er is een tocht van 5, 10 en eentje van 15 km.

Locatie: ´t Veen eten en drinken