• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore
  • Iris Versteeg
  • Iris Versteeg
  • Iris Versteeg Irisfotografie@liv

Voetbal onder de loep

ROAC De doelstelling van ROAC om na jaren weer eens de tweede ronde van het bekertoernooi te halen, is na twee speelronden nog altijd haalbaar. Na het gelijkspel tegen Alkmaarsche Boys, wisten de Rippers ditmaal de Amsterdamse club Blauw-Wit Beursbengels met 0-1 te verslaan. In een wedstrijd, waarin ROAC vooral in de tweede helft veel kansen wist te creëren, was een treffer van Djimmy Wagter uiteindelijk genoeg voor de drie punten. Aankomende zaterdag speelt ROAC de laatste poulewedstrijd tegen UVS. Een gelijkspel is genoeg voor de Paarsen om door te gaan naar de tweede ronde.

DOSR Voor DOSR stond de lastige uitwedstrijd tegen RCL op het programma. De Leiderdorpers werden vorig seizoen tweede in de tweede klasse C zaterdag en miste op een haar na promotie naar de eerste klasse. De eerste helft ging gelijkwaardig op, tot het moment dat een RCL-verdediger rood kreeg. Hierdoor kon DOSR het initiatief pakken, maar wist het niet tot scoren te komen. Sterker nog, uit een tegenaanval, kwam RCL zelfs op 1-0 voorsprong. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met een aantal goede mogelijkheden voor de Veense formatie. Het lukte DOSR echter niet de trekker succesvol over te halen, waarna RCL vlak voor de tijd de wedstrijd besliste met de 2-0. "We hebben uiteindelijk zelf te weinig afgedwongen, terwijl we met een man meer speelde" concludeerde aanvoerder Sven van der Meer na afloop.

Kickers'69 Voor Kickers'69 zit het bekertoernooi er op. Of anders gezegd, de kansen op de tweede ronde zijn verkeken, aangezien ook het tweede duel in de poulefase verloren werd. Vorige week verloor de ploeg al met 3-1 bij HDV en ditmaal ging het thuisduel tegen DONK met 0-1 verloren. De nederlaag was volgens middenvelder Tijs van der Hoorn verdient. DONK was vooral in de eerste helft beter en had toen met 2 à 3-0 moeten voorstaan. De bezoekers lieten echter na te scoren, waardoor Kickers'69 hoop hield. In de tweede helft kwamen de Leimuidenaren beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Op het moment dat iedereen dacht dat het duel in 0-0 zou eindigen, kreeg DONK in de allerlaatste minuut nog een penalty. Deze werd benut, waardoor de drie punten alsnog werden meegenomen naar Gouda.

WVC (zondag) Na de prima zege van vorige week, toen WVC gemeentegenoot MMO met 0-4 versloeg, leek WVC afgelopen zondag opnieuw een overwinning te boeken. Tegen ESTO, uitkomend in de 3e klasse C, verspilde de ploeg van Loek Hendriks echter een 2-0 voorsprong. Met die 2-0 tussenstand mocht WVC zich overigens gelukkig prijzen, want het was vooral ESTO dat kansen creëerde. Bij de twee spaarzame mogelijkheden die WVC kreeg, was de ploeg wel direct scherp. Eerst rondde Lars Verdel doeltreffend af en even later liet Roy Weenink de WVC-supporters juichen. Diep in de tweede helft kwam ESTO alsnog langszij. Binnen 30 seconden was de stand gelijk getrokken. Door het gelijke spel, wordt het lastig voor WVC om de volgende ronde te bereiken. ESTO zal punten moeten laten liggen tegen MMO of WVC moet met een monsterscore winnen van Roodenburg.

MMO Na het verlies tegen WVC vorige week, leken er voor MMO meer mogelijkheden te liggen in de wedstrijd tegen zondag vierdeklasser Roodenburg. De Leidse opponent verloor namelijk in de eerste speelronde met maar liefst 21-0 van ESTO. De ploeg van Pascal Verschoor leek in de eerste helft op weg naar een overwinning, aangezien de ruststand 2-4 in het voordeel van de Hoogmadenaren was. Ronnie Heemskerk, Leroy van Goozen (2x) en Len van der Hoorn waren de doelpuntenmakers. Na de thee rechtte Roodenburg de rug en kwam het terug tot 4-4. Uiteindelijk wist MMO orde op zaken te stellen en scoorde het nog vier keer. Naast Mikey van der Meer en opnieuw Ronnie Heemskerk, mochten ook B-junioren Jelle van Tol en Koen Oostveen gefeliciteerd worden. MMO heeft nog een minieme kans op de volgende ronde. Het zal zondag zelf moeten winnen van ESTO en WVC moet punten laten liggen tegen Roodenburg.

Woubrugge Woubrugge heeft zich redelijk weten te herstellen van de nederlaag tegen Kagia. De ploeg van Koos Disseldorp had het weliswaar wat lastig met opponent Oosterheem, maar won uiteindelijk verdiend met 2-1. In de eerste helft kregen zowel Woubrugge als Oosterheem enkele kansen, maar bleef de 0-0 stand op het scorebord staan. Na een kwartier in de tweede helft opende Shijie Hu de score voor de thuisploeg. Tien minuten later verdubbelde Chris Verhoef de stand. Vlak voor tijd werd de wedstrijd nog even spannend, aangezien Oosterheem terugkwam tot 2-1. Daar bleef het echter bij. Woubrugge kan alleen de volgende ronde nog halen als het zaterdag zelf met grote cijfers wint van WVC en als Kagia met grote cijfers verliest van Oosterheem.

WVC (zaterdag)

Na de fraaie zege vorige week op Oosterheem, is de zaterdagtak van WVC er niet in geslaagd het tweede duel ook in winst om te zetten. Sterker nog, de ploeg ging met grote cijfers onderuit. Verwonderlijk was het niet dat Kagia met 0-6 te sterk was voor de fusieclub, aangezien de verwachting is dat Kagia mee gaat doen om de bovenste plekken in de derde klasse. Vorige week versloeg het al Woubrugge met overtuiging (3-0) en nu was WVC dus aan de beurt. Aankomende zaterdag speelt WVC de derby tegen Woubrugge. WVC en Woubrugge zijn ingedeeld in andere competities, waardoor de clubs elkaar dit jaar alleen in het bekertoernooi treffen.