• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore
  • ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore
  • ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore
  • ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Voetbal onder de loep

Nadat de oefencampagne vorige week werd afgesloten met de finaledag van de Kaag en Braassem Cup, is het officiële voetbalprogramma inmiddels van start gegaan. Voorafgaand aan de competitie spelen alle clubs uit Kaag en Braassem drie poulewedstrijden voor het bekertoernooi. Afgelopen weekend stond de eerste speelronde voor de poulefase op het programma. De meeste ploegen ontmoetten in die eerste ronde bekende tegenstanders, waarbij zelfs twee teams uit de gemeente het tegen elkaar op namen. Nadat MMO en WVC elkaar enkele weken geleden voor de Kaag en Braassem Cup al troffen, was er nu een nieuwe ontmoeting tussen beide teams. ROAC en Kickers'69 speelden tegen respectievelijk de onbekende clubs Alkmaarsche Boys en HDV. Het meest opvallende afgelopen weekend was in ieder geval het feit dat naast WVC zondag, ook de zaterdagtak van WVC

een fraaie zege boekte.

ROAC Voor ROAC startte het bekeravontuur met een thuiswedstrijd tegen Alkmaarsche Boys. De opponent was vooraf een onbekende voor de Rippers, aangezien deze ploeg uit komt in de district West I. ROAC begon goed aan de wedstrijd en nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong. Beide doelpunten werden gemaakt door Joost van den Bosch. De spits was ruim drie jaar uit de roulatie door blessureleed en liet zien het kunstje nog niet verleerd te zijn. Nog voor rust kwam Alkmaarsche Boys terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken. De tweede helft werd vervolgens gedomineerd door de bezoekers, waarna volgens ROAC-aanvoerder Freek Heemskerk dan ook terecht de gelijkmaker werd geïncasseerd. 2-2 was ook de eindstand.

DOSR Voor DOSR stond een treffen tegen oude bekende RVC'33 op het programma. De Veense formatie heeft in de voorbije jaren regelmatig de degens gekruist met de ploeg uit Reeuwijk. Vorig jaar waren beide competitiegenoten van elkaar en het seizoen daarvoor troffen de ploegen elkaar in de nacompetitie. Waar beide er destijds niet in slaagden om te promoveren naar de eerste klasse, lukte het RVC'33 afgelopen jaar alsnog. Ondanks het huidige klasseverschil, deed DOSR niet onder voor de promovendus. Na een 0-1 achterstand, kwam DOSR op gelijke hoogte via Nino Wesselman. Het tweede bedrijf kende een zelfde verloop als voor de thee. Nadat RVC'33 opnieuw op voorsprong was gekomen, bepaalde Reno van Heiningen de eindstand door de 2-2 te scoren.

Kickers'69 Houd Dapper Vol was afgelopen zondag de opponent van Kickers'69. De Haagse tegenstander, die zijn wedstrijden speelt in het Zuiderpark, komt uit in de 4 e klasse zondag. Kickers'69 kende een tegenvallende oefencampagne rondom de Kaag en Braassem Cup. De ploeg wist nog wel gelijk te spelen tegen DOSR, maar verloor daarnaast van Woubrugge en MMO (na penalty's). Ook tegen HDV ging het niet van harte voor de ploeg van Erwin van der Zee. Voor rust werd er weinig klaargespeeld door beide ploegen, waardoor bij rust de brilstand op het scorebord prijkte. In de tweede helft zette HDV aan en scoorde het tweemaal. Tien minuten voor tijd bracht Tijs van der Hoorn namens Kickers'69 de spanning terug door de aansluitingstreffer te maken, echter viel in de slotfase de beslissende 3-1.

WVC Vorig seizoen kwamen WVC en MMO elkaar nog twee maal in competitieverband tegen, maar door de degradatie van MMO zal dat nu niet het geval zijn. Toch hebben beide ploegen elkaar in het huidige prille seizoen al tweemaal getroffen. Twee weken geleden had WVC geen kind aan MMO en won het met 0-6 in de poulefase van de Kaag en Braassem Cup. Ook afgelopen weekend, in de wedstrijd voor de beker, boekte WVC een zege, al ging het ditmaal iets moeizamer. In het grootste gedeelte van de eerste helft hield MMO redelijk eenvoudig stand en was het zelfs een aantal keer gevaarlijk in het zestienmetergebied van WVC. Waar het MMO niet lukte om te scoren, was WVC tien minuten voor rust wel trefzeker. Dennis van Veen was het eindstation van een vlot lopende aanval. In de slotfase van de eerste helft had MMO geluk dat het vizier van WVC niet op scherp stond. MMO was vastberaden het duel lang spannend te houden, maar al snel in de tweede helft werd er roet in het eten gegooid. WVC kreeg een penalty, nadat keeper Albin van Wieringen een overtreding

maakte. De keeper kon daarbij ook nog eens voortijdig gaan douchen. De penalty werd benut door Sander Gelmers en de wedstrijd was daarmee gespeeld. In het vervolg was het vooral tegenhouden voor de thuisploeg en konden de bezoekers uit Oude Wetering proberen de score uit te breiden. Dit lukte redelijk, want met twee doelpunten van Arne van Klink en Roy Weenink werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 0-4.

Woubrugge Net als DOSR en MMO had ook Woubrugge een tegenstander die op een niveau hoger uitkomt. De ploeg van Koos Disseldorp reisde af naar Lisserbroek voor het bekerduel tegen Kagia. Daar ging Woubrugge met 3-0 kansloos onderuit. Bij rust was de stand 2-0, waarna Kagia het duel in de tweede helft definitief besliste.

WVC Waar WVC vorig seizoen geen enkele wedstrijd wist te winnen en zelfs met minpunten het seizoen beëindigde, is de ploeg dit seizoen het bekertoernooi verrassend goed begonnen. In Zoetermeer werd Oosterheem, vorig jaar nog competitiegenoot, met maar liefst 1-5 verslagen. De score werd geopend door Bram Goudzwaard, die ook de 0-3 op zijn naam bracht. Tussendoor had Ammar el Abdely de score al verdubbeld. Na de enige treffer van Oosterheem, bepaalde Collin de Jong uiteindelijk de eindstand. De speler van WVC maakte zowel de 1-4 als 1-5.