• Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore

Voetbal Kaag en Braassem onder de loep

De tweede speelronde van de kersverse competitie was er één om snel te vergeten voor de clubs uit Kaag en Braassem. Alleen de zondagtak van WVC sprong er in positieve zin uit. Na de zeperd van vorige week boekte de ploeg nu een fraaie zege op bezoek bij SJZ. Daarnaast was ROAC nog enigszins succesvol met een gelijkspel tegen GDA, maar voor het overige verloren alle ploegen. Door deze resultaten heeft elk team uit de gemeente inmiddels verliespunten opgelopen.

Richard Bakker

ROAC Bij ROAC waren ze al uiterst blij met de zege op Teylingen en ook over het gelijkspel afgelopen weekend tegen GDA was men niet ontevreden. Tien minuten voor tijd stond ROAC namelijk nog met 2-1 achter tegen de Haagse formatie. In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardig en werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand. Na de thee werd het duel een stuk spectaculairder. Rudolf Bax zorgde voor het hoogtepunt van de middag door de 0-1 op het scorebord te zetten met een schot vanaf de middenlijn. Binnen mum van tijd boog GDA de stand om. In de slotfase kreeg ROAC een penalty, nadat Freek Heemskerk onderuit getrokken werd binnen het befaamde gebied. Thijs van Seggelen ontfermde zich over de kalktrap en faalde niet. Met drie andere ploegen deelt ROAC nu de tweede plek in de tweede klasse C.

DOSR Een slappe openings- en slotfase deed DOSR de das om in het thuisduel tegen KDO. De bezoekers uit De Kwakel, afgelopen seizoen gepromoveerd na het kampioenschap in de derde klasse, kwamen al na vijftig seconden spelen op voorsprong. Vlak voor rust kwam DOSR weer op gelijk hoogte na een aanval waarbij Dave Fennes het eindstation was. Na het gelijkspel van de eerste speelronde, leek DOSR ook nu weer met een remise van het veld te stappen. De spelers, technische staf en supporters kwamen echter bedrogen uit, want vijf minuten voor tijd maakte KDO nog een treffer. Door de nederlaag heeft DOSR nu één punt uit twee wedstrijden.

WVC (zo) Na de zeperd van vorige week, heeft WVC zich prima hersteld door met maar liefst 1-4 bij SJZ te winnen. De eindstand werd bij rust al bereikt. De fusieclub, die aantrad zonder spelmakers Lars Verdel (vakantie) en Dennis van Veen (schorsing), zag de score geopend worden door Luc Gies Broesterhuizen. Vervolgens waren ook Roy Weenink en Arne van Klink trefzeker, waardoor WVC een comfortabele 0-3 voorsprong nam. Na een benutte penalty van SJZ was het opnieuw Gies Broesterhuizen die zijn naam op het scoreformulier liet verschijnen. Waar WVC tegen Stompwijk'92 de zege uit handen gaf in de tweede helft, bleef de ploeg ditmaal eenvoudig op de been. Het had zelf de score nog kunnen uitbreiden, maar de scherpte voor het doel was inmiddels verdwenen.

Kickers'69 "We speelde onwijs slecht, zette op een verkeerde manier druk vooruit en gaven ontzettend veel ruimte weg achter onze verdediging. Altior profiteerde daar slim van". Zo blikte Tijs van der Hoorn kort terug op de dramatische middag in Langeraar. De promovendus won met maar liefst 6-2 van Kickers'69. Als het duel in de eerste helft nog niet beslist was, dan was dit kort na de rust alsnog het geval. Na de 3-0 ruststand bouwde Altior de score uit tot 5-0, waarna Pascal Broers en Tijs van der Hoorn de eer redde voor de Leimuidenaren. Kort na de 5-2 tekende Altior voor het slotakkoord door nog eenmaal te scoren.

MMO Waar MMO vorige week nog een kansloze thuisnederlaag leed tegen NFC, was de ploeg in de uitwedstrijd tegen Waterloo een stuk dichter bij een goed resultaat. De Hoogmadenaren, die een reis van veertig minuten naar het Noord-Hollandse Driehuizen moesten maken, hadden zelfs de beste kansen gedurende de wedstrijd. MMO zette Waterloo vanaf het beginsignaal vast, maar zag de gecreëerde kansen gemist worden door onder anderen Len van der Hoorn, Tom Disseldorp en Ronnie Heemskerk. Uiteindelijk besliste Waterloo het duel door in de laatste minuten raak te schieten. "Er werd nu meer strijd geleverd en we hadden hier dan ook niet van moeten verliezen. Voor het moraal is een overwinning nu wel een keer een nodig" reageerde Daan Lieverse teleurgesteld na afloop.

Woubrugge Na de goede seizoenstart, heeft Woubrugge afgelopen zaterdag nipt verloren van NSV'46. De ploegen, die elkaar twee seizoenen geleden voor het laatste ontmoetten tijdens de onderlinge titelstrijd, hadden al een overwinning op zak en gingen op zoek naar de tweede zege. Waar NSV'46 voetballend de betere ploeg was, kreeg Woubrugge in de omschakeling juist de grootste kansen. Het lukte de ploeg echter niet om te scoren, terwijl de bezoekers tot tweemaal toe wel succesvol waren. In de slotfase bracht Shijie Hu de spanning nog terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Woubrugge niet.

WVC (za) De zaterdagtak van WVC is er afgelopen weekend niet in geslaagd om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. Sterker nog, de ploeg kende een tegenvallende middag en verloor met 0-5 van Hazerswoude Boys. De ploeg uit Hazerswoude-dorp is weliswaar een titelkandidaat, maar met het versterkte team had WVC gedacht meer tegenstand te bieden. Aankomende zaterdag speelt WVC opnieuw tegen een topploeg. Dan gaat WVC op bezoek bij SEV, dat enkele seizoenen geleden nog tweede klasse speelde.