Lezersnieuws

Bassta Viert Koningsnacht

Donderdag 26 april, Koningsnacht gaat het los in Roelofarendsveen. Coverband Bassta viert de verjaardag van onze Koning Willem Alexander. The Place To Be voor een feessie is Cafe Jan Punt aan de Langeweg 2.

Een onverwachte gast duikt op uit het water.

Het was geen vis die ik zag zwemmen in de sloot! Een schildpad dook op uit het water en klom op de kant om zich op te warmen. Oude Wetering, 11-4-2018   Maribel Houben

Gezellige drukte bij de Voorjaarsmarkt in Leimuiden

De 35ste voorjaarsmarkt rondom de Dorpskerk in Leimuiden is weer een succes geworden, mede door de inzet van de vele vrijwilligers en de komst van vele koopjesjagers die op zoek waren naar leuke dingetjes, boeken, platen, puzzels en plantjes of bloemen en nog veel meer.

Wonderland Kinderopvang sponsort 43ste Leidsch Dagblad Singelloop op vrijdag 20 april 2018

Leiden 17 april 2018 - Wonderland Kinderopvang vindt plezier maken en bewegen erg belangrijk. Daarom is zij sponsor van de 43ste Leidsch Dagblad Singelloop 2018 in Leiden.

Een onverwachte gast duikt op uit de sloot

Het was geen vis die er in de sloot zwom. Na de laatste vrieskou duikt deze schildpad op uit het water en klimt op de kant om zich op te warmen.  Oude Wetering, 12-4-2018 Maribel Houben

Wint een Zuid-Hollandse boom straks de Europese verkiezing

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Nieuwe winkel kaasboerderii van Harten.

Woubrugge - Al weer voor de derde keer was er zaterdag 14 april de Open dag bij kaasboerderij van Harten in Woubrugge. Dit valt ieder jaar samen met de eerste weidegang van de koeien in het nieuwe seizoen.

De Kaaswereld verkozen Beste Boerenkaasspeciaalzaak van Nederland

De Kaaswereld uit Roelofarendsveen is gisteravond, maandag 16 april 2018, uitgeroepen tot Nederlands beste specialist landleven. De prijs werd overhandigd door Irene Moors tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten in ‘Hart van Holland’ te Nijkerk.

 

Volkstuinders Vereniging Leimuiden heeft nog tuinen te huur.

De Volkstuindersvereniging Leimuiden heeft nog 2 tuinen van 200 m2 beschikbaar. De huurprijs bedraagt € 60,00 per jaar. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om 100m2 te huren. Voor inlichtingen neem contact op met 853801 of koot.sj@ziggo.nl

 

Bergenia in volle glorie

Deze foto van bloeiende Bergenia's maakte ik vrijdagmiddag in een voortuin aan de Vuurbaak te Weteringbrug. De bloemen van de Bergenia hebben verschillende kleuren, zoals de afgebeelde kleur, maar ook in een lichte kleur. 

Pagina's