• Googermolen

    nb

Nationale Molendag Kaag en Braassem

26-04-2018, 11:47 | Lezersnieuws | kaag en braassem

KAAG EN BRAASSEM Zaterdag 12 mei stellen een aantal molenaars in Kaag en Braassem hun molen open tussen 10.00 – 16.00 uur tijdens de jaarlijkse Nationale Molendag.

Googermolen Een van de molens die deze dag te bezichtigen is, is de 300-jarige Googermolen in Oude Wetering. Het is mogelijk de molenaar te ontmoeten, de molen (vanbinnen) te bekijken, zijn er oude ambachten te bezichtigen en streekproducten te koop. Dit alles wordt opgeluisterd door muziek. Daarnaast krijgen geïnteresseerden een rondleiding en uitleg over de molen, die afgelopen najaar na groot onderhoud weer feestelijk opnieuw in gebruik gesteld werd door prinses Beatrix.

De 5 van Hoogmade Prachtig nieuws ook dat alle vijf de molens in Hoogmade deelnemen op 12 mei. De organisatie is nog druk doende ook hier allerlei activiteiten rondom de molens organiseren. Check voor de laatste ontwikkelingen www.rondomkaagenbraassem.nl/uitagenda.

Hop-on, hop-of vaarroute per boot de molens bezoeken Met de speciale hop-on, hop-of vaarroute zijn door inzet van enkele historische en hedendaagse boten de molens rondom Kaageiland (Adermolen, Buurtemolen, Moppemolen en De Kager) te bezoeken. Opstapplaats is hierbij Restaurant de Hanepoel.

Een andere aanrader deze dag is de fiets- of vaarroute Molens & Meer, die u langs bijna alle molens in de gemeente voert.

Ook aan de jongsten onder ons wordt gedacht, dus breng een bezoekje met de hele familie!

Op zondag 13 mei zijn enkele molens open voor bezichtiging, echter niet allemaal.

Meer informatie over de activiteiten en het programma voor de Molendag in Kaag en Braassem is te vinden op de Facebookpagina van Rondom Kaag en Braassem of op www.rondomkaagenbraassem.nl. Op deze website is ook een molenpagina te vinden, waarop u alle tweeëntwintig molens die de gemeente rijk is kunt bekijken.