Columns

Columnist:

Joep Derksen

Regels

,,Regels zijn regels!'' Zo sprak inwonerraadslid Jan van der Geest (VVD) tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 11 september. En dus mocht zijn collega Thijs Mooren (CDA) geen vragen stellen aan het college, over fietssuggestiestroken op het Noordeinde in

Columnist:

Ron van der Lem

Marine

Net als u volg ik het nieuws over de orkaan gevolgen op St Maarten nauwlettend. Met trots lees ik over de verrichtingen van onze marine die daar humanitaire hulp verleent. Vele jaren en in verschillende hoedanigheden heb ik voor die organisatie gewerkt.

Columnist:

Roxane Rabarison

Aantal rechters

Nederland kent vanouds een laag aantal rechters per inwoner en er komen relatief ook weinig zaken voor de rechter. Hiervoor doen twee verklaringen de ronde.

Columnist:

Joep Derksen

Zoenen

Als u van een overheidsorgaan een document krijgt, waarop staat dat uw huis een 'woonvergunning' heeft, gaat u dan naar het gemeentehuis om te onderzoeken of er ook nog een andere woonvergunning nodig is? Natuurlijk niet. En zo dachten de bewoners van Spijkereiland 2, 3 en 4 er ook over.

Columnist:

Ron van der Lem

Corso

Dit jaar ga ik voor het eerst meedoen aan de Veense Corso. Voor het eerst sinds ik hier woon. Dus voor het eerst in drieëntwintig jaar. Samen met mijn teamgenoten van Het Veense Hout mengen we ons in de fameuze stoet der zelfkastijders.

Columnist:

Roxane Rabarison

(IJs)koude uitsluiting

Ongehuwd samenwonen klinkt een stuk romantischer dan 'koude uitsluiting'. Koude uitsluiting houdt in dat iedere vorm van gemeenschap van goederen wordt uitgesloten. Vroeger betekende dit vaak dat de man aan het einde van het huwelijk in goede doen was, terwijl de vrouw straatarm achterbleef.

Columnist:

Joep Derksen

Intensief

De gemeenteraad, die over amper een half jaar het stokje doorgeeft aan een nieuwe raad, gaat zich de komende tijd buigen over de toekomst van het open landschap.

Columnist:

Joep Derksen

Uitje

Hebt u het al in uw agenda staan? Ik wel; zaterdag 9 september tussen 10:30 uur en 13:30 uur kunnen we met ons allen naar het gemeentehuis komen om daar even lekker te gaan speeddaten met de gemeenteraadsleden. De gemeente organiseert namelijk een heuse Open Dag.

Columnist:

Ron van der Lem

Brutaal bekkie

Een meisje van een jaar of elf met een heel brutaal bekkie vroeg aan mij: 'en wat kom je doen?' Ze zat samen met een ander meisje buiten op een muurtje. Vlakbij de Kinderopvang waar ik een afspraak had. 'Ik kom praten met de bazin', antwoordde ik naar waarheid.

Pagina's