Columns

Columnist:

Roxane Rabarison

Wet DBA

De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) is van tafel. De wet DBA heeft het niet gehaald in het nieuwe regeerakkoord.

Columnist:

Roxane Rabarison

Leen Bakker

Leen Bakker hoeft geen kinderhoogslapers te leveren aan consumenten die voor een bedrag van 24 of 85 euro zo'n set bestelden via de website van het bedrijf.

Columnist:

Joep Derksen

Roken

Deze week ben ik helemaal blij, waarde columnlezer. Behalve politiek verslaggever ben ik onder meer ook vader en vrijwilliger. U kunt me als starter tegenkomen bij zwemwedstrijden, als scheidsrechter bij hockeywedstrijden, of als grensrechter bij voetbalwedstrijden voor de jeugd.

Columnist:

Roxane Rabarison

De scheidingsmelding

Het kan zijn dat er al lange tijd ruzies in uw relatie zijn. Het kan ook zijn dat u in stilte tot het besluit komt om te gaan scheiden. Maar als u het besluit heeft genomen om te gaan scheiden is het van groot belang, dat u de tijd neemt om dit met uw partner te bespreken.

Columnist:

Ron van der Lem

Freek Vonk

Bij hoge uitzondering schenk ik deze ruimte aan iemand die nog meer doorschiet in enthousiasme dan ik, namelijk bioloog Freek Vonk. Uiteraard hou ik het honorarium voor deze column wel zelf, dus dat is makkelijk verdienen voor mij deze week, maar toch….

Columnist:

Joep Derksen

Regels

,,Regels zijn regels!'' Zo sprak inwonerraadslid Jan van der Geest (VVD) tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 11 september. En dus mocht zijn collega Thijs Mooren (CDA) geen vragen stellen aan het college, over fietssuggestiestroken op het Noordeinde in

Columnist:

Ron van der Lem

Marine

Net als u volg ik het nieuws over de orkaan gevolgen op St Maarten nauwlettend. Met trots lees ik over de verrichtingen van onze marine die daar humanitaire hulp verleent. Vele jaren en in verschillende hoedanigheden heb ik voor die organisatie gewerkt.

Columnist:

Roxane Rabarison

Aantal rechters

Nederland kent vanouds een laag aantal rechters per inwoner en er komen relatief ook weinig zaken voor de rechter. Hiervoor doen twee verklaringen de ronde.

Columnist:

Joep Derksen

Zoenen

Als u van een overheidsorgaan een document krijgt, waarop staat dat uw huis een 'woonvergunning' heeft, gaat u dan naar het gemeentehuis om te onderzoeken of er ook nog een andere woonvergunning nodig is? Natuurlijk niet. En zo dachten de bewoners van Spijkereiland 2, 3 en 4 er ook over.

Pagina's