Columns

Columnist:

Joep Derksen

Inspraak

Het was maandag 8 januari de avond van de inspraak, waarde columnlezer. De gemeenteraadsleden moesten hun mening ontwikkelen over een viertal bestemmingsplannen. En bij drie van die bestemmingsplannen kwamen de omwonenden inspreken om zich tegen de komst van nieuwe woningen te uiten.

Columnist:

Roxane Rabarison

Financiële verantwoordelijkheid ouders

Hoe zit het met de financiële verantwoordelijkheid van ouders voor hun kinderen tussen 18 en 21 jaar? Met enige regelmaat hoor ik namelijk zeggen dat ouders 'aansprakelijk' zijn voor hun kind(eren) tot hij/zij 21 jaar is/zijn. Dit klopt echter niet.

Columnist:

Joep Derksen

Ideeën

Nieuwe huizen bouwen in Leimuiden-West, extra sociale woningen op het Landje van Egmond in Woubrugge. We kunnen er niet meer omheen, waarde columnlezer; de economie draait weer op volle toeren. Maar wanneer ziet deze raad het licht, waar het gaat om duurzaam bouwen?

Columnist:

Ron van der Lem

Hippiefeest

Vlak voor het einde van vorig jaar was ik uitgenodigd voor een hippiefeest. Dat vond plaats hier in de gemeente. In 't Haventje aan de Braassem om precies te zijn. Een aantal bezoekers was inderdaad heel stemmig als hippie verkleed. Felle kleuren; strakke broeken met uitlopende broekspijpen.

Pagina's